NASLOVNAKULTURNO ZVONOKULTURA

Ireni Jukić Pranjić nagrada u Pompejima

»GAMER GIRL« OPET NAGRAĐEN
Ireni Jukić Pranjić nagrada u Pompejima

Sjajna bjelovarska crtačica, animatorica i pedagoginja osvojila je talijansku filmsku nagradu u kategoriji kratkog animiranog filma; uz nagradu je dobila i novo računalo, taman kad joj je stari stroj već počeo postajati nedostatan za zahtjevan rad

15.09.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 1408


BJELOVAR Irena Jukić Pranjić diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi stripove, bavi se pedagoškim radom, uređivanjem knjiga i TV serijama. Urednica je i redateljica dokumentarnog televizijskog serijala Strip u Hrvatskoj. Uz pedagoški rad sa djecom, na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu predaje na kolegiju pod nazivom Povijest hrvatskog stripa.

Dobitnica je niza nagrada i priznanja stručnih krugova, od kojih najvažnija dolazi sa 64. Pulskog filmskog festivala gdje je dobila Nagradu »Vedran Šamanović« za njen najnoviji film Gamer Girl nastao u produkciji Luma filma i Anime. Nakon uspjeha dva prethodna (Požuda i Ornament duše), ovaj kratkometražni animirani film  je tijekom prve godine svog festivalskog života prikazan na 40 filmskih festivala diljem svijeta, a u rujnu će za njega u Pompejima na Fetivalu »Italian Movie Award« primiti nagradu u kategoriji »Best Animation Short Film«.

Ovom prigodom direktor Altus IT-a, Goran Đoreski, naglasio je: – Umjetnički izričaj Irene Jukić Pranjić pratimo već niz godina i izuzetno mi je zadovoljstvo što nam se ukazala prilika i izravno ga podržati. Nadamo se da ćemo joj ovom donacijom olakšati rad i vjerujemo da će njeni novi projekti hrvatskom kratkometražnom animiranom filmu donijeti niz novih priznanja na međunarodnoj sceni.“

Zahvaljujući na podršci, Irena Jukić Pranjić rekla je kako je od svih priznanja koje je do sada primila ovo najkonkretnije: – Iako se službeno ne zove nagradom, ipak sam ovom donacijom zaista lijepo nagrađena za svoj rad, i nekako će najkonkretnije doprinijeti mom daljnjem radu. Alati su za umjetnike više od predmeta, oni često u procesu rada otvaraju nove mogućnosti za razvoj stila, pružaju kreativna rješenja koja ih navode na nove ideje. Kada bismo usporedili tehnike i materijale animacije sa nekime tko radi u kamenu, mogli bismo reći da sam na dar dobila cijeli kamenolom.

Za više informacija o radu i umjetničkim projektima Irene Jukić Pranjić posjetite: irenajukicpranjic.blogspot.hr.


Tagovi: irena jukić pranjić, gamer girl, italian movie award, animation short film, altus it, goran đoreski

I Sicilijanci nagradili Gamer Girl

Povratak iz Pompeja s nagradom

Još jedna nagrada za »Gamer Girl«

Multitalentirana umjetnica

Irena Jukić-Pranjić filmom »Gamer Girl« osvojila nagradu u Puli

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Preminuo omiljeni profesor

Koving – dva desetljeća uspjeha

Iz prvaka Slovenije stiglo 20 lopti u Ždralove

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO