NASLOVNAKOMENTARI

Gradonačelnik Dario Hrebak mora natjerati birokraciju da radi svoj posao

KOLUMNA ŽELJKA RUKAVINE
Gradonačelnik Dario Hrebak mora natjerati birokraciju da radi svoj posao

Drugi gradovi vuku novce iz EU fondova, grade se i razvijaju, a prvi čovjek Bjelovara tek ga treba uvesti na popis pedeset gradova u Hrvatskoj u kojima se najbolje živi

16.10.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 3700


Bilo bi tendenciozno kad bi rekao da je pred Dariom Hrebakom, gradonačelnikom Bjelovara, lagan posao. Štoviše, uz ove vrele dane koji se lakše podnose u klimatiziranom prostoru Zimskog dvorca, očekuje ga vruća jesen, jer se Grad mora pozicionirati na županijskoj karti kao mjesto gdje bi se najbolje trebalo živjeti. To je ipak središte regije što nosi i neke privilegije. Kako je u predizborno vrijeme sadašnji prvi čovjek Bjelovara obećavao svojevrsnu renesansu, želim samo na neke stvari podsjetiti. Bilo mu je jasno da će sjesti na vruću fotelju i ispravljati propuste svog prethodnika g. Antuna Korušeca. Podsjećam da Bjelovar nije na rasteru 50 gradova u Hrvatskoj poželjnih za život. To mu je ostavio Toni, ali je u nasljeđe dobio i plaću koja ga svrstava u top ten u zemlji, i koju mora opravdati. Neću navoditi kao primjere gradova izvan BBŽ, jer bi to bilo još poraznije po standard naših sugrađana a posebice mladih obitelji. Čazma svojim učenicima osnovnih i srednjih škola plaća udžbenike i školski pribor, prijevoz i tako dalje. Čazmanci u tome nisu usamljeni. Strši podatak da je Grubišno Polje među 10 gradova u Hrvatskoj koji su najviše novca povukli iz EU fondova i to po dva kriterija. Posebice im služi na ponos da su treći u zemlji po »cukanju« eura po glavi stanovnika. Prednjači Ludbreg s 3068 €, dok su projekti u Križevcima financirani sa 1474, a oni u Grubišnom Polju sa 1126 Europskih € po stanovniku. Ako želimo, a želimo naprijed, gradska vlast koja ima i daleko najviše činovnika, tu treba napraviti zaokret za 180 stupnjeva. Novac »leži« na asfaltu k'o u onom vicu kad su Mujo i Haso došli u Ameriku i na cesti ugledali 100 dolara, na što je Mujo slavodobitno kazao da je Haso bio u pravu, rekavši  kako u Americi novac »raste« na cesti. Kad se Mujo sagnuo da pokupi novčanicu, prijatelj ga zadrži uz riječi da neće valjda prvi dan po dolasku raditi. Hrebakovoj ekipi je prošao prvi dan i na tim bi projektima trebali zdušnije raditi. Gledam u Đurđevcu, niče novi nogometni stadion. Grad s neusporedivo manje novca to je u stanju, a Bjelovar još uvijek čeka da se ostvari Korušecovo i Adlešičkino »proročanstvo«. I tu kaskamo za ostalima. Na sreću ili žalost, kako on to gleda, i to je dočekalo Hrebaka. Tu će se vidjeti kakav je on poput dvojice trgovaca cipelama koji su došli u Afriku. Jedan je rekao da tu nema posla jer svi hodaju bosi, dok je drugi kazao da mu pošalju sve raspoložive količine jer su bosi i sve ih treba obuti.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: željko rukavina, grad bjelovar, dari hrebak, eu fondovi

Tihomir Jaić demantira Rukavinu

Jaić bi htio biti Robin Hood, ali sve mu je to uzalood

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

Rukavina: Totgergeli se nije u stanju ni potpisati na svoj odgovor

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Nudimo Novčane Pozajmice

Financijska pomoć.

nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO