NASLOVNAKULTURNO ZVONOFILM

Festival DOKUart najavljen projekcijom pod zvijezdama na izletištu Vrata Bilogore

12. PO REDU
Festival DOKUart najavljen projekcijom pod zvijezdama na izletištu Vrata Bilogore

Direktorica festivala najavljuje sjajne dokumentarce, od talijanskog filma nominiranog za Oscara do najnovijeg filma Đure Gavrana

04.09.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Željko Smešnjak PREGLEDA: 897


MAGLENČA U petak, 1. rujna, najavljen je 12. po redu festival dokumentarnog filma. Najavljen je projekcijom pod zvijezdama na izletištu Vrata Bilogore u Maglenči.  Umjetnička direktorica festivala Rada Šešić predstavila je filmove koje će Bjelovarčani od 30. rujna do 6. listopada moći pogledati u Kulturnom i multimedijskom centru, a jasno je da će program biti iznimne kvalitete.

I ove godine mogu se očekivati kvalitetni i aktualni dokumentarci, među kojima će biti i hvaljeni talijanski film »Gori more«, koji je ove godine bio i nominiran za najveću filmsku nagradu, Oscara. Bit će tu i filmova iz Nizozemske, Austrije, BiH, a svoj najnoviji film predstavit će i Bjelovarčanin Đuro Gavran. Naravno, i sada možemo očekivati dolazak autora iz cijele Europe u Bjelovar, koji će opet prvi tjedan u listopadu postati prava mala prijestolnica kulture.Festival je najavio i gradonačelnik Dario Hrebak i istaknuo da će Grad Bjelovar nastaviti podržavati DOKUart, koji je postao jedna od prepoznatljivosti grada.

– Bjelovaru su nasušno potrebne ovakve manifestacije, poznate i priznate i izvan granica naše županije. Potrebne su nam ovakve manifestacije koje će dizati kulturni imidž grada, a ja ću kao gradonačelnik podržati DOKUart i radit ćemo na tome da ovaj festival postane još i bolji i još poznatiji u svim dijelovima Hrvatske – rekao je Hrebak, dok je Šešić istaknula da je jedna od osnovnih misija DOKUarta od prvog dana bila i zbližavanje ljudi.

– Festivali su potreba i nužnost svim sredinama, a Bjelovar je pokazao da želi dobre filmove. DOKUart je uvijek imao i cilj zbližavanje ljudi, a upravo takve filmove, koji spajaju, trudimo se i prikazivati. Zemlja bez kinematografije je kao porodica bez fotoalbuma, a vjerujem da će Bjelovarčani i ove godine uživati u filmovima koje smo pripremili za njih – kazala je Šešić.Na projekciji pod zvijezdama, stotinjak zainteresiranih ljubitelja filma moglo je uživati u dva dokumentarca. Prvi je na redu bio 10-minutni film »Sipanje« mlade Bjelovarčanke Petre Slobodnjak o tipičnim bilogorskim navadama nakon rođenja djeteta. Potom je na red stigao i zabavni i duhoviti film Splićanina »Turizam«, koji prikazuje jednu sasvim drukčiju stranu najunosnije grane hrvatskog gospodarstva.

Tagovi: dokuart, maglenča, vrata bilogore, dario hrebak, rada šešić

Karta više za dokumentarce – počeo je 12. DOKUart

12. DOKUart od 30. rujna do 6. listopada

DOKUart u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović

9. MALI DOKUart

11 puta bravo

Juniori Bjelovara nadigrali zagrebački Dinamo

Bjelovarski gimnazijalci uspješni u Primoštenu

KK Bjelovar – KK Cedevita 66:105

Balcano izdao novi single Crna Haljina

KREDITI i POZAJMICE

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Obitelj i brojni Bjelovarčani ispratili Albina Vidovića na posljednji počinak

Knjigica – mjesto gdje u Bjelovaru počinje knjiška pustolovina

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO