NASLOVNAKOMENTARI

Jaić bi htio biti Robin Hood, ali sve mu je to uzalood

KOLUMNA ŽELJKA RUKAVINE
Jaić bi htio biti Robin Hood, ali sve mu je to uzalood

Nadobudni zaštitnik poljoprivrednika u javnosti istupa ispred udruge koja nije registrirana

24.08.2017. PIŠE: Željko Rukavina FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 1568


Agrokor je na koljenima. Na koljenima su i desetine drugih tvrtki, stotine poljoprivrednika, a i državni proračun trpi velike gubitke. Krivac je poznat. Vladajuće strukture koje su Anti Todoriću omogućile da razvije paralelni sustav koji je gospodario zemljom. Naravno da su to iz Kulmerovih dvora bogato honorirali. Vjerojatno nitko ne bude za to odgovarao jer je »tata« Ante sve zapisivao u crnu knjižicu koja bi mogla doći glave - one od glave. Ne zaboravimo da je »Seka« Tuđman imala tvornicu korneta koja je snabdijevala Ledo. Tu je početak priče, u privatizacijskoj pljački koja se nastavljala sve do pred neki dan. Tragove ove zamršene priče, koja bi presijecanjem gordijskog čvora puno premijera, ministara i ostale vrhuške odvela u Remetinac, će prekriti snijeg kao vučje tragove. »Stečajni upravitelj« Ante Ramljak kaže da će svi morati otpisati 60 posto potraživanja. Ovakvom jednadžbom seljaci ili, kako ih u ovo vrijeme zovemo, farmeri i OPG-eovi, će ostati golih gaća.

Kako se u svakoj krizi javljaju »spasitelji« koji se predstavljaju u liku Robin Hooda, tako ih ima i u ovoj. Za oko mi je zapeo gospodin iz »naših« redova, Tihomir Jaić. Izgleda da je došlo njegovih medijskih pet minuta. Tiho se gromoglasno pojavljuje kao osoba koja ima legitimitet za pregovaranje. No, čitajući tekst uvažene kolegice iz »Večernjaka« Jolande Rak Šajn, on se lažno predstavlja. Iz Hrvatske poljoprivredne komore demantirali su da on ima legitimitet da ih zastupa kontra Agrokora. Jaić, piše »Večernjak«, predstavlja udrugu koja nije registrirana. Znači, ne predstavlja nikoga osim samog sebe.

Nigdje nisam pročitao demant Robina Hooda iz »grubišnopoljske« šume.  Stoga me njegova predstava podsjeća na onu »princa od Crne Gore i Makedonije« Stefana Ćernetića. Naravno, u lakšem obliku. Jaić ima udrugu koja nije registrirana što možemo poistovjetiti sa samozvanom titulom princa. Kod Ćernetića je sve jasno. Želja da živi na račun džet-seta. Dok mi nije jasno, a vjerujem i čitateljima »Večernjaka«, koga i iz kojih motiva predstavlja bivši atletičar Tihomir Jaić.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: željko rukavina, agrokor, tihomir jaić, robin hood, todorić

Gradonačelnik Dario Hrebak mora natjerati birokraciju da radi svoj posao

Tihomir Jaić demantira Rukavinu

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

Rukavina: Totgergeli se nije u stanju ni potpisati na svoj odgovor

Kad Agrokor kihne, tko se sve razboli?

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO