NASLOVNAKOMENTARI

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

KOLUMNA ŽELJKA RUKAVINE
Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

S neskinutih predizbornih plakata za odavno prošle izbore, smiješe se tri poražena kandidata, poput trojice komunističkih vođa u starom vicu

24.08.2017. PIŠE: Željko Rukavina FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 2142


Oni najstariji čitatelji sjećaju se vica iz doba socijalizma kada je ruski šef partije, ujedno i države, išao u posjet Bijeloj kući. Vozeći se kroz Washington, uz cestu je vidio goleme panoe sa trojicom komunističkih ideologa. Na fotografiji su blistala lica Marxa, Engelsa i Lenjina. Sva trojica su imala brade. Prevoditelj je nakon upornog inzistiranja šefu partije preveo tekst na koji je stajao ispod trojice velikih zagovornika komunizma. »Ukoliko ne budete kupovali žilete Silver, budete izgledali kao ova tri luđaka«.

Kako često putujem, ne prema Bijeloj kući, već županijom, na par mjesta sam vidio jumbo plakate s trojicom HDZ-ovih kandidata za protekle izbore. Doduše, tekst je sasvim drugačiji, ali dovoljno provokativan da se čovjek nasmije i sjeti vica s bradom. Retuširana lica kandidata za župana Mire Totgergelija i njegova dva pomoćnika čovjeku tjeraju suze na oči, jer ne znam što te osobe poručuju. Ta izbori su davno već prošli. Istina, vidi se da upotrebljavaju žilete. Marka mi je nepoznata. Isto tako, uz cestu nam se smiješi i novoneizabrani gradonačelnik Ante Topalović, koji nas poziva da ga izaberemo za prvog čovjeka Grada Bjelovara. Nemam ništa protiv, osim što bi trebalo ispod njihovih likova staviti prikladniji tekst. Možda, »hvala vam što nas niste izabrali«. To je moj prijedlog. Vjerujem da ima i maštovitijih. Zato, braćo HDZ-ovci, dajte osmislite nešto što je u trendu.

Kad sam se već dotakao gospodina Totgergelija, mogu mu zahvaliti što ove vruće dane lako podnosim jer mi se »ledi« krv u žilama strahu od najavljene tužbe. Da, dobro ste pročitali. Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ BBŽ mi je zaprijetio sudom zbog klevete. Pitam vas tko se na takvu prijetnju ne bi »smrznuo«?

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: željko rukavina, hdz, izbori, plakati

Gradonačelnik Dario Hrebak mora natjerati birokraciju da radi svoj posao

Tihomir Jaić demantira Rukavinu

Jaić bi htio biti Robin Hood, ali sve mu je to uzalood

Rukavina: Totgergeli se nije u stanju ni potpisati na svoj odgovor

Ćiro Blažević protiv HDZ-a!

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Nabavite brzi krediiit ovdje

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Otac ubio sina nakon dugogodišnje svađe

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO