NASLOVNAOSOBA TJEDNA

Najbolji student medicine je iz Garešničkog Brestovca

PROSJEK 5.0. DEKANOVA NAGRADA
Najbolji student medicine je iz Garešničkog Brestovca

Marko Lagančić se od malih nogu zainteresirao za biologiju i fiziologiju, te mu taj interes i ljubav prema medicini daju snage za sjajne rezultate koje postiže na studiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

29.07.2017. PIŠE: Alica Konjević FOTO: Privatna arhiva PREGLEDA: 7622


Marko Lagančić upravo je završio treću godinu studija medicine s prosjekom 5.0; dekanovu nagradu za najboljeg studenta ne može dobiti – jer ju je već dobio na drugoj godini, a može ju se dobiti samo jednom.

Premda je bio odličan učenik i u garešničkoj općoj Gimnaziji, tek na Medicinskom fakultetu zasjao je u pravom smislu dokazavši da se radom i upornošću mogu postići izvanredni rezultati. Riječ je o Marku Lagančiću, 21-godišnjem mladiću iz Garešničkog Brestovca koji se svrstao u društvo najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Ne samo da već dvije godine za redom završava godinu s prosjekom ocjena 5.0 već je vrlo aktivan u izvannastavnim aktivnostima. Zbog svega toga dobitnik je dekanove nagrade za najuspješnijeg studenta druge godine Medicinskog fakulteta. Pa iako ju je zaslužio i ove godine budući da je upravo položio i zadnji ispit s treće godine naravno sa svima peticama, dekanovu nagradu više ne može dobiti jer ju student po pravilu fakulteta ima pravo dobiti samo jednom tijekom studiranja.»Još u osnovnoj školi zavolio sam prirodne predmete, a kada smo iz biologije učili fiziologiju čovjeka, shvatio sam da je medicina područje kojim se želim baviti. Iako se medicina ubraja u red najzahtjevnijih fakulteta, ako to volite, zanima vas i dobro se organizirate, problema nema,« objašnjava Marko Lagančić.

Nikada kaže, nije trčao za ocjenama već je učio u želji da savlada gradivo, a na profesorima je bilo da procijene njegovo znanje. Istina, kaže, u prosjeku uči i po osam sati dnevno, ponekad i više pred ispite, ali to je, tvrdi, uobičajeno za studente medicine. No, nije samo učenje jedino što Marko radi.

»Demonstrator sam na fakultetu na odsjeku anatomije. Na prijedlog profesora sam prihvatio izazov jer me anatomija zanima, tako da već dvije godine pomažem mlađim studentima i sebi«, skromno govori Marko slučajno nam otkrivši da se kao volonter rado odaziva javno zdravstvenim akcijama koje se svako malo održavaju u Zagrebu.Upravo su mu taj volonterizam i sjajne ocjene na fakultetu priskrbile odlazak u Lisabon na stručnu praksu.

»Član sam Međunarodne udruge studenata medicine koja se bavi razmjenom studenata. Prijavio sam se za razmjenu i dobio ono što sam želio, mjesec dana stručne prakse u portugalskom glavnom gradu. Ta će mi praksa tijekom rujna dobro doći da bolje upoznam njihov zdravstveni sustav te da steknem novo iskustvo,« objašnjava Marko.

No nije samo medicina ono čime se Marko bavi: »U slobodno vrijeme rado se družim s prijateljima, izlazim, spavam duže kad mogu kao sav normalan svijet. Ponekad odem u teretanu ili na trčanje, a volim sjesti i za klavir i malo se opustiti uz prebiranje po tipkama. Ako se dobro organizirate sve se može,« govori simpatični mladić koji i vlastite roditelje ugodno iznenađuje svakoga dana. Ima kaže, dobre roditelje koji mu nikada nisu ništa uvjetovali i na tome im je zahvalan. Pustili su ga kaže, da ide svojim putem i nisu požalili. A kako i bi kada bi svaki roditelj poželio imati tako vrijedno i uspješno dijete kao što je Marko.

Tagovi: student medicine, mario lagančić, medicinski fakultet, zagreb, rektorova nagrada

Zagrebački studenti prava u Bjelovaru

Posjet učenika Medicinske škole Bjelovar Volonterskom centru i Psihološkom centru Tesa u Zagrebu

Disney na ledu predstavlja Čarobna kraljevstva

ŽRK Bjelovar – ŽRK Trešnjevka 22:19

Bjelovarski badmintonaši na zagrebačkom turniru

O izradi Programa za mlade u Velikoj vijećnici

Antun Ibriks – 40 godina brinuo o estetskom identitetu Prve osnovne

Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

Nakon češkog, uče se i mađarski, albanski....

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO