NASLOVNANA SVA ZVONASPORT I REKREACIJA

Albin Vidović osvojio peto mjesto te srušio osobni i nacionalni rekord

U SAMOM VRHU
Albin Vidović osvojio peto mjesto te srušio osobni i nacionalni rekord

Među atletičarima iz cijelog svijeta nije mala stvar zauzeti peto, sedmo i deseto mjesto. Natjecatelji iz bjelovarskog Sokola i Otosa iz Grubišinog Polja zaslužuju čestitke!

28.07.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 2995


BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE Na Svjetskom IPC prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom održanom u Londonu od 14. do 23. srpnja u konkurenciji preko 1300 natjecatelja, od kojih 13 iz Hrvatske, snagu su odmjerili Albin Vidović i Josip Slivar iz bjelovarskog Sokola te Deni Černi iz grubišnopoljskog Otosa. Najbolji rezultat ostvario je Vidović koji je u bacanju kugle u kategoriji F36 ostvario plasman na petu poziciju. Bjelovarčanin je kuglu bacio 12.65 metara čime je srušio osobni i nacionalni rekord. Naslov je u njegovoj kategoriji osvojio Sebastian Dietz iz Njemačke s hicem od 15.28 metara, drugi je bio Cuiquing Li iz Kine s 14.93 metra, a treći Mykola Dibrova iz Ukrajine s 13.59 metara. To znači da je Vidoviću plasman na postolje izmaknuo za manje od jednog metra.

– Jako sam zadovoljan svojim plasmanom i rezultatom u Londonu. Prije samog natjecanja sam imao problema s ozljedom noge, no bacao sam vrlo dobro i moram priznati da sam i očekivao državni rekord. Bez obzira što sam bacio osobni i nacionalni rekord moram naglasiti da sam mogao još bolje. Ukoliko zadržim ovaj nivo forme te ispravim određene tehničke pogreške siguran sam da ću uskoro bacati još dalje – zadovoljno je kazao Vidović.

Njegov klupski kolega Josip Slivar je nastupio u bacanju diska u kategoriji F44. S obzirom da je u svibnju ove godine na Otvorenom prvenstvu Crne Gore bacio osobni rekord od 51.12 metara očekivao je barem ulazak u finale. Međutim, u tri pokušaja najviše je bacio 46.45 metara što mu je donijelo tek deseto mjesto. Na vrhu su završila dva Amerikanca i to Jeremy Cambell sa 63.66 metara i David Blair sa 62.47 metara. Treći je bio naš reprezentativac Ivan Katanušić s rezultatom od 57.33 metra.

Nakon poduže natjecateljske stanke na atletska borilišta se vratio Grubišnopoljac Deni Černi. Iako je u ranijem dijelu karijere nastupao u bacanju diska, Černi se odlučio za promjenu discipline i u Londonu je nastupio u bacanju kugle. Čini se da je uz trenera Borisa Kljajića vrlo dobro svladao novu disciplinu jer je u konkurenciji 12 najboljih svjetskih bacača iz F33 kategorije ostvario plasman na sedmo mjesto. Kuglu je bacio 8.86 metara. Prvo mjesto i svjetski naslov u njegovoj kategoriji osvojio je Kamel Kardjena iz Alžira s hicem od 10.43 metra.


Tagovi: svjetsko ipc prvenstvo, osobe s invaliditetom, atletika, albin vidović, josip slivar, deni černi

Odličan splitski nastup stolnotenisača-invalida bjelovarskog »Sokola«

Drugo mjesto za bjelovarski atletski podmladak

Jurica Kovačić prvak Hrvatske

Mladi bjelovarski atletičari ostvarili dobar plasman u Prelogu

Finala na Kantridi za bjelovarske juniore

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Metalni modeli

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Svećenika ošamućenog od pića odvezli na groblje uz lijes

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO