NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Vrtić Ciciban ni ljeti ne miruje

IGRA I UČENJE
Vrtić Ciciban ni ljeti ne miruje

Za razliku od škola čije su klupe preko ljeta prazne, mališani u dječjem vrtiću i dalje rade na usavršavanju vještina na početku svog života i obrazovanja, po stručnim programima koje su pripremile odgojiteljice

10.07.2017. PIŠE: Branka Biekta Caktaš FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 3388


BJELOVAR Ljetni mjeseci u vrtiću obilježeni su zanimljivim odgojno-obrazovnim aktivnostima. Različiti poticaji i doživljaji djecu vode ka učenju kroz igru i zabavu. Jutarnji sati s blagim suncem djeca provode na dobro opremljenom igralištu Dječjeg vrtića Ciciban. Odgojiteljice Senka Kuharski i  Anita Grünhut pripremile su poticaje koji se nastavljaju na ranije iskazan dječji interes te kurikulum skupine i vrtića.

U vrtićkom dvorištu nalaze se konstrukcije nalik šatorima u kojima djeca rado borave u simboličkoj igri. Kuhinja na igralištu uvijek je zanimljivo mjesto za istraživanje, manipulaciju neoblikovanim pedagoškim materijalima te uvježbavanje ranih matematičkih vještina. Tobogan s otvorima za provlačenje utječe na razvoj dječje motorike i pozornosti. Igre vodom i pijeskom neizostavan su dio djetinjstva s mnogostrukim prednostima za dječji razvoj.Ponuđeni senzoričko-likovni materijali zainteresirali su djecu i potakli na istraživanje i igru. Djeca su na bose noge omotala pucketave plastične omotače kojima su zagazila u sloj plave boje. Dodavanjem svjetlosti u plavu boju, djeca su na izbor dobila nekoliko tonova plave boje – od svijetlo plave do tamno plave. Hodajući po platnu ostavljali su otiske stopala u pucketavim plastičnim omotačima što ostavlja zanimljive uzorke. Osjet na bosim dječjim stopalima, uranjanje stopala u boju, osjet pucketanja mjehurića zraka, hodanje u »neobičnim cipelama« senzorički su doživljaji koji obogaćuju unos novih utisaka iz dječje okoline. Tako obojano postalo je radna likovna površina za more – tijekom narednih dana djeca će docrtavati i doslikavati različite elemente vezane uz boravak na moru. Ove aktivnosti bit će potaknute slikovnicama, dječjim enciklopedijama, ali i vlastitim dječjim iskustvom na koje se nadograđuju nova znanja i vještine.

Prednost je ovako koncipiranih aktivnosti što se odvijaju na otvorenom u sigurnom, bogatom i poticajnom okružju uz stručnjake za rani odgoj i obrazovanje. Pedagoška godina u vrtićima traje do 31. kolovoza tako da su i ljetni mjeseci ispunjeni dječjim smijehom i zanimljivim aktivnostima kroz koje djeca uče i razvijaju se.

Tagovi: dječji vrtić cicban, ljeto, igra, učenje

Štićenici udruge OSIT u Novom Vinodolskom

Mali odmor u Velikoj Pisanici

Sjajna jazz večer u Oka pubu

I bez mora i plaže može se veselo provesti

Vikend je na velikogrđevačkom bazenu bio živ i dinamičan

Pri kraju energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

Bjelovar prvi »Tax free« grad u Hrvatskoj

Hrebak najavio da vrtići neće koštati više od 600 kuna mjesečno

Posljednje zbogom Borisu Bradiću

Pozajmice do 500.000 eur cfinancials11@gmail.com

Trebate li kredit Vrati me sada

KREDIT PONUDA 3

Prijavite se za vaš brzi krediit cfinancials11@gmail.

Trebate li kredit Dobiti natrag na mene

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

Subotnja šetnja Bjelovarom

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO