NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Vrtić Ciciban ni ljeti ne miruje

IGRA I UČENJE
Vrtić Ciciban ni ljeti ne miruje

Za razliku od škola čije su klupe preko ljeta prazne, mališani u dječjem vrtiću i dalje rade na usavršavanju vještina na početku svog života i obrazovanja, po stručnim programima koje su pripremile odgojiteljice

10.07.2017. PIŠE: Branka Biekta Caktaš FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 3497


BJELOVAR Ljetni mjeseci u vrtiću obilježeni su zanimljivim odgojno-obrazovnim aktivnostima. Različiti poticaji i doživljaji djecu vode ka učenju kroz igru i zabavu. Jutarnji sati s blagim suncem djeca provode na dobro opremljenom igralištu Dječjeg vrtića Ciciban. Odgojiteljice Senka Kuharski i  Anita Grünhut pripremile su poticaje koji se nastavljaju na ranije iskazan dječji interes te kurikulum skupine i vrtića.

U vrtićkom dvorištu nalaze se konstrukcije nalik šatorima u kojima djeca rado borave u simboličkoj igri. Kuhinja na igralištu uvijek je zanimljivo mjesto za istraživanje, manipulaciju neoblikovanim pedagoškim materijalima te uvježbavanje ranih matematičkih vještina. Tobogan s otvorima za provlačenje utječe na razvoj dječje motorike i pozornosti. Igre vodom i pijeskom neizostavan su dio djetinjstva s mnogostrukim prednostima za dječji razvoj.Ponuđeni senzoričko-likovni materijali zainteresirali su djecu i potakli na istraživanje i igru. Djeca su na bose noge omotala pucketave plastične omotače kojima su zagazila u sloj plave boje. Dodavanjem svjetlosti u plavu boju, djeca su na izbor dobila nekoliko tonova plave boje – od svijetlo plave do tamno plave. Hodajući po platnu ostavljali su otiske stopala u pucketavim plastičnim omotačima što ostavlja zanimljive uzorke. Osjet na bosim dječjim stopalima, uranjanje stopala u boju, osjet pucketanja mjehurića zraka, hodanje u »neobičnim cipelama« senzorički su doživljaji koji obogaćuju unos novih utisaka iz dječje okoline. Tako obojano postalo je radna likovna površina za more – tijekom narednih dana djeca će docrtavati i doslikavati različite elemente vezane uz boravak na moru. Ove aktivnosti bit će potaknute slikovnicama, dječjim enciklopedijama, ali i vlastitim dječjim iskustvom na koje se nadograđuju nova znanja i vještine.

Prednost je ovako koncipiranih aktivnosti što se odvijaju na otvorenom u sigurnom, bogatom i poticajnom okružju uz stručnjake za rani odgoj i obrazovanje. Pedagoška godina u vrtićima traje do 31. kolovoza tako da su i ljetni mjeseci ispunjeni dječjim smijehom i zanimljivim aktivnostima kroz koje djeca uče i razvijaju se.

Tagovi: dječji vrtić cicban, ljeto, igra, učenje

Štićenici udruge OSIT u Novom Vinodolskom

Mali odmor u Velikoj Pisanici

Sjajna jazz večer u Oka pubu

I bez mora i plaže može se veselo provesti

Vikend je na velikogrđevačkom bazenu bio živ i dinamičan

O izradi Programa za mlade u Velikoj vijećnici

Antun Ibriks – 40 godina brinuo o estetskom identitetu Prve osnovne

Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

Nakon češkog, uče se i mađarski, albanski....

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO