NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

U bjelovarskoj Medicinskoj školi održan Pestalozzi seminar

KOMPETENCIJA ZA KULTURU DEMOKRACIJE
U bjelovarskoj Medicinskoj školi održan Pestalozzi seminar

U srijedu je u Medicinskoj školi tridesetak profesora i nastavnika radilo po međunarodnom programu Vijeća Europe

10.07.2017. PIŠE: Medicinska škola Bjelovar FOTO: Medicinska škola Bjelovar PREGLEDA: 2022


BJELOVAR Stručno usavršavanje nastavnika koje provodi Agencija za odgoj i obrazovanje pod nazivom »Program Pestalozzi – Razvoj kompetencija za kulturu demokracije« održalo se u Bjelovaru u srijedu, 5. srpnja 2017. godine. Organizatori seminara u Bjelovaru bile su Medicinska škola te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Oko 30 nastavnika osnovnih i srednjih škola imalo se prilike upoznati s međunarodnim programom Pestalozzi Vijeća Europe. Program Pestalozzi postoji dugi niz godina s ciljem praćenja odgojno-obrazovnih potreba na europskoj razini. Namijenjen je usavršavanju nastavnika, učitelja i drugih obrazovnih stručnjaka koji su iskustvenim učenjem u radionicama radili na osvještavanju važnosti odgoja i obrazovanja temeljenog na vrijednostima međusobnog uvažavanja, sprječavanja nasilja i diskriminacije.

U prvom dijelu skupa nazočne je nastavnike s međunarodnim programom Pestalozzi upoznala viša savjetnica AZOO gđa Renata Ozorlić-Dominić koja je ujedno i Pestalozzi nacionalni časnik za vezu za Republiku Hrvatsku.

U radnom dijelu stručnog skupa nastavnici su imali prilike sudjelovati u dvije radionice koje su za potrebe Pestalozzi programa za Vijeće Europe izradile dvije nastavnice iz naše županije.

Profesorica engleskog jezika iz Srednje škole Čazma, Irena Pavlović, predstavila je svoju radionicu pod nazivom »Međukulturnost u kulturi demokracije«. Radionica je rezultat pohađanja Pestalozzi modula A i B –  Strengthening Education for Democracy.

Drugu radionicu pod nazivom »Poučavanje o izborima i moralnim dilemama: zapreka ili profesionalni izazov« predstavila je profesorica povijesti Valerija Turk-Presečki iz Medicinske škole Bjelovar, Turističko-Ugostiteljske i prehrambene škole u Bjelovaru i Gimnazije Daruvar. Ova je radionica nastala kao rezultat izrade nastavnih materijala za modul A i B »From the remembrance of the Holocaust to the prevention of radicalisation and crimes against humanity«.

Tagovi: medicinska škola bjelovar, stručno usavršavanje, nastavnici, pestalozzi, kultura demokracije, seminar

Za kraj… Natali

Profesor Željko Supančić održao sat povijesti u knjižnici Medicinske škole Bjelovar

Mali književni razgovori sa Stellom Zavišić

Morana Brljak predstavila poster poezije »Preživljavanje«

Zabava u kemijskom laboratoriju

Dani piva u Daruvaru

Novi vlakovi do Zagreba

Multitalentirana umjetnica

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

johnson owen

johnson owen

johnson owen

johnson owen

Jeste li u potrebi za krediiit

Argonauti srebrni na Neretvi

Blagdan Velike Gospe u Novoj Rači

Zlatko Pejaković u Novoj Rači

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO