NASLOVNAKOMENTARI

Korušeca će zbilja biti teško dostići

ŽELJKO RUKAVINA
Korušeca će zbilja biti teško dostići

Osvrt kolumnista Zvona na intervju donedavnog prvog čovjeka Bjelovara

30.06.2017. PIŠE: Željko Rukavina FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 5879


Miroslav Krleža je rekao: »Sve što je javno štampano treba da bude i javno kritizirano.« Tragom briljantne Krležine rečenice, odlučio sam se na par redaka potaknut oproštajnim intervjuom dojučerašnjeg gradonačelnika Antuna Korušeca. Posebice me inspirirao naslov koji je izvučen iz njegove rečenice – »Teško će itko dosegnuti moj nivo!«

Doista sjajna samodopadljiva poruka. Mislim da nisam usamljen ako kažem da previše sugrađana ne dijeli tu »objektivnu« ocjenu. To je potvrdio i broj glasova za listu koju je predvodio gospodin Korušec. Neku stvar je sjajno pogodio. Poput kino dvorane. No, što  je sa rukometnim igralištem bez svlačionica i podzemnom garažom, ili Elektrometalom? Čisti promašaji vrijedni milijuna i milijuna. Da ne idem dalje. Lokalni mediji u velikoj mjeri ponašaju se u duhu Ministarstva istine iz Orwellova romana »Tisuću devetsto osamdeset četvrta«.

Korušec je kao i njegova mentorica Đurđa Adlešić, sazivao svakodnevne presice sa kojih su se građanima prenosili kolosalni poduhvati iz Zimskog dvorca. Ispada da smo svih šest godina, po medijima, svakim danom u svakom pogledu sve više napredovali. Slušajući te silne hvalospjeve čovjek vremenom dobije sliku kao da je u sobi punoj iskrivljenih ogledala. Stvarnost? Ona izgleda drugačije.

Opet se vraćam naslovu iz Bjelovarca. Teško će itko dosegnuti moj nivo. Prema ranglisti gradova u Hrvatskoj u kojima se najbolje živi Bjelovar nije na karti prvih 50. Varaždin je prvi. Tu je u vrhu Zabok, Čakovec. Čak su i Križevci ušli u to društvo. Nama uvijek dragi rival Koprivnica je na 13. mjestu. Podravska metropola nema prirez, učenicima plaća knjige, bilježnice i daje za svako novorođenče pomoć roditeljima. Bjelovar je dar za novorođenče uveo ove godine. Uz to gradska vlast u Koprivnici ima 31 osobu manje zaposlenu u gradskoj upravi od Bjelovara i kud i kamo veći proračun. Gospodin Korušec kaže da je uposlenicima smanjio plaće za pet posto. Istina, ali je zaboravio reći da je prije toga sebi i svojim zamjenicama podigao plaće. Uz sve ni riječi o kadroviranju pri čemu se nije ĺibio i pogodovati obiteljskim prijateljima, poput Ljerka Ožegovića. Iako Bjelovara nema na karti 50 poželjnih gradova za život, dojučerašnji gradonačelnik po plaći je spadao u »top ten«. Bila je veća od kolega mu iz Varaždina, Čakovca, Rijeke, Zadra, Koprivnice... Doista je u pravu kad kaže, da će teško itko dosegnuti njegov nivo.

I zadnji potez će ostati u pamćenju. Gospodin Korušec se refleksom na kojemu bi mu pozavidjeli i Mungosi ubacio u tabor pobjednika, žrtvujući »pijune« iz vlastite stranke za stolac zamjenika predsjednika GV. Njemu razumljivo, jer vlasti nikada dosta. Za kraj ću Vas, bivši gradonačelniče, podsjetiti na genijalnu Matoševu izreku. »Ne treba se nikada plašiti onoga što o vama govore, mnogo je opasnije ono što o vama misle«.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: antun korušec, gradonačelnik bjelovara, grad bjelovar

Topalović predsjednik Gradskog vijeća, Holiček i Korušec potpredsjednici

Bjelovar za vjerske objekte i sadržaje darovao tri nekretnine i gotovo 6,5 milijuna kuna

Božićnice, uskrsnice i darovi bili su sukob interesa?

Bjelovar sa 250.000 kuna osigurao svaki dan ručak za 60 ljudi

Dobra suradnja između Županije i Grada Bjelovara

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO