Dario Hrebak: Gradska uprava treba biti servis svih građana ali upravo i gospodarstvenika

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Zvono

NOVI GRADONAČELNIK DARIO HREBAK ODRŽAO U GRADSKOJ UPRAVI SASTANKE S PREDSJEDNICIMA MO, GOSPODARSTVENICIMA I OBRTNICIMA

Dario Hrebak: Gradska uprava treba biti servis svih građana ali upravo i gospodarstvenika

U srijedu 14. lipnja gradonačelnik Dario Hrebak održao je najavljene sastanke i najavio da će oni biti redoviti, jer »više voli izravnu komunikaciju od dopisivanja«

16.6.2017. 19:27 | Zvono PREGLEDA: 3048

BJELOVAR Prvi je bio sastanak s 38 predsjednika mjesnih odbora Grada Bjelovara, a tema je bila realizirani projekti, te potrebe i prijedlozi za daljnje unaprjeđenje mjesnih odbora. Hrebak je najavio da će svaki odbor godišnje dobivati nešto sredstava iz gradskog proračuna unutar mogućnosti proračuna i ovisno o kreativnosti i inicijativi njihovih predsjednika. S obzirom da preko ljeta već počinju planovi za proračun naredne godine, važno je unaprijed početi planirati, ali Hrebak je zamolio da prijedlozi i zahtjevi ipak ne budu megalomanski kako bi ih se moglo lakše ostvariti. Saslušao je izlaganja svih predsjednika mjesnih odbora i prijedloge, od uređenja mjesnih domova i područnih škola, pa čak i prijedloga da se područna škola u Ždralovima pretvori u 6. osnovnu školu, do uređenja nogostupa i putnih jaraka, pa čak i problema gradske razine poput prijedloga za osnivanje stručno-političkog odbora koje će se boriti za autocestu Zagreb-Bjelovar-Virovitica i borbe za izgradnju bolnice. Hrebak je također poentirao kako želi izbjeći komunikaciju u vidu dopisivanja, te je tijekom sastanka bilo rekao kako se problemi trebaju rješavati na sastancima s pročelnicima.Nakon tog, uslijedio je sastanak s dijelom granski zastupljenih poduzetnika s područja grada Bjelovara – Goranom Grgićem, predsjednikom županijske Obrtničke komore te Jasnom Trupac iz gradske Obrtničke komore i Martinom Posavac iz županijske Gospodarske komore – čiji je cilj također bio čuti prijedloge i pitanja, zajedno sa stavom o stanju u gospodarstvu i obrtništvu. Hrebak je nastojao poslati poruku kako Gradska uprava treba biti servis svih građana ali upravo i gospodarstvenika.

– Grad Bjelovar si trenutno ne može priuštiti smanjenje prireza jer je korist toga mala dok iz proračuna gubimo previše. Ulazimo u velike projekte, poput uređenja šetnice od Gimnazije do Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović, stanogradnja nam je niska, i za to nam je potreban novac u proračunu. S druge strane, na tim projektima poslove mogu dobiti naši obrtnici i gospodarstvenici. Trenutno inzistiram na projektima, ali dugoročno smanjenje prireza je svakako opcija. Sad se treba usmjeriti na konkretne prijedloge za konkretne linije kreditiranja i sufinanciranja, u kojima možemo sudjelovati i savjetovati – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Uslijedila su pojedinačna pitanja obrtnika i razgovori o rješenjima istih. O sličnim problemima na prvom radnom sastanku s poduzetnicima koji posluju i zapošljavaju u Bjelovaru.Hrebak je razgovarao i na drugom sastanku. Gospodarski napredak i daljnji razvoj Bjelovara kroz postizanje zajedničke sinergije ono je što je bilo naglašeno. Zlatko Navojec iz poduzeća »Špar« rekao je kako s prethodnim gradskim vodstvom nije bilo većih problema u suradnji, i sve se rješavalo.

– Od novog gradskog vodstva očekivanja su uvijek veća, a vidjet ćemo kako će se ona ostvarivati. Gospodarstvenicima je potrebno mnogo toga, ali i mi sami moramo kod sebe napraviti malo reda i prvo sami poduzeti nešto da se stvari promijene. Tek tada možemo očekivati da netko nešto radi za nas. Svaka mjera i pomoć je dobrodošla – rekao je Navojec.– U petak smo preuzeli vlast i napravili radni kolegij sa svim pročelnicima. Najavili smo planove i ciljeve za ovaj tjedan. U ponedjeljak smo obavili razgovor sa tvrtkama u gradskom vlasništvu i jasno im dali do znanja kakvu suradnju očekujemo u budućnosti. Najavili smo reviziju poslovanja da znamo kakva je situacija i kako možemo krenuti dalje. Jučerašnji dan obilježili su sastanci sa svim ustanovama Grada Bjelovara, a na redu su sportske udruge. Danas smo razgovarali sa predsjednicima mjesnih odbora. Osobno, želim biti gradonačelnik koji će biti na terenu i rješavati probleme ljudi. Naišli smo na komentare kako se dosad do gradskih službenika nije moglo i to ćemo promijeniti. Također, sastali smo se sa gospodarstvenicima da im damo do znanja da ćemo osluškivati njihove probleme i rješavati ih. Ovim snažnim angažmanom želimo dati do znanja da ćemo se ozbiljno primiti posla i raditi na promjenama. Bitna nam je komunikacija, koordinacija, i pritom želim da osim nas i svi gradski pročelnici budu na usluzi predsjednicima mjesnih odbora. Ovo je pravi trenutak da se svi okupimo jer u rujnu planiramo ići sastavljanje proračuna za iduću godinu. Gradsku upravo moramo pružiti kao servis građanima, da građani doista imaju komunikaciju i da se ne mogu požaliti kako ih nema tko saslušati – rezonirao je gradonačelnik Hrebak svoju prvu »rundu« sastanaka.
Tagovi: dario hrebak, sastanak, mjesni odbori, gospodarstvenici

Bjelovar od države dobio 7 hektara zemljišta za stadion i školu
Grad Bjelovar nagrađuje najvrijednije zaposlenike
Ministrica kulture s gradonačelnikom Hrebakom i ravnateljima
Turneja radosti Plazma Sportskih igara: Djeca preplavila bjelovarski Korzo
Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Bjelovar
Pola milijuna za 42 udruge
Britanski veleposlanik kod gradonačelnika Hrebaka
U Gudovcu otvoren 21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam
Bajs, Hrebak i Posavac najavili 21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam
Hrebak zadovoljan dolaskom Serengetia, obećao dalju podršku
Hrebak otvorio izložbu Pisanica u Gudovcu
Gradonačelnik Hrebak sudjelovao na investicijskom forumu
Hrebak i Brajdić u »Sireli«
Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju
Gradonačelnik Hrebak pokazao građanima kako se ulazi na rukometno igralište
Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«
Hrebak s nogometašima Greenhornsa
Dario Hrebak čestitao rukometnim kadetkinjama na naslovu
Počela izgradnja istočne obilaznice i potpisan Sporazum o rekonstrukciji prometnice prema brzoj cesti u Farkaševcu
Dario Hrebak: Koliko su građani i poduzeća dužni Gradu Bjelovaru
NK Bjelovar – HNK Vukovar 1991 0:1
Uz 92. rođendan Njezinog Veličanstva
Smeće organizirano čišćeno na više lokacija u Bjelovaru

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

NK Bjelovar – HNK Vukovar 1991 0:1

.

Uz 92. rođendan Njezinog Veličanstva

.

Smeće organizirano čišćeno na više lokacija u Bjelovaru

.

Grupa San & Vuco u Novoj Rači

.

Damir Bajs u Krapini na sastanku četvorice župana

.

Došao sa stabljikom konoplje do Sabora, policija ga odmah uhitila

Auto udario dvije curice u Štefanju

Pri pretjecanju poginuo motorist, nakon toga pijanac se sudario s policijom tijekom očevida

Bjelovar od države dobio 7 hektara zemljišta za stadion i školu

Zračna dostava kave – dronom – na gradilištu u Grubišnom Polju

Grupa San & Vuco u Novoj Rači

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Što mislite o potezu Darija Hrebaka s uvođenjem stimulacije do 1000 kn za gradske zaposlenike?

Bacanje para u ovoj krizi

To on svojima daje i kapom i šakom

Pa već dobivaju plaću, to bi im trebalo biti dosta

Da, ali ako budu radili bolje nego dosad

Kad dođem na gradski šalter sve obavim za manje od 20 min, zaslužuju te novce

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE