NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Dan Bjelovarsko-Bilogorske županije

Dan Bjelovarsko-Bilogorske županije

U prigodi obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije održan je i prigodan program u Domu kulture u Bjelovaru na koji su se odazvali brojni uvaženi gosti i prijatelji Bjelovarsko-bilogorske županije, a dodijeljena su javna priznanja

12.06.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 1476


BJELOVAR Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, 8. lipnja, u središnjem gradskom parku u Bjelovaru započelo je obilježavanje Dana Bjelovarsko-bilogorske županije. Potom je služena Sveta misa u katedralnoj crkvi Svete Terezije Avilske koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak.

U prigodi obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije održan je i prigodan program u Domu kulture u Bjelovaru na koji su se odazvali brojni uvaženi gosti i prijatelji Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz kulturni program i dodjelu javnih priznanja Dan Bjelovarsko-bilogorske županije bio je i prilika da se istakne sve ono što je učinjeno u proteklih godinu dana, ali i da se podcrtaju planovi za budućnost.Dan županije svim njenim građanima čestitao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, te se osvrnuo na projekte Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Kada govorimo o onome što je pred nama, to je vezano uz gospodarstvo i obrt, ali mogu reći došli smo do toga da imamo pozitivne trendove. Državni zavod za statistiku pokazuje da imamo rekordno smanjenje nezaposlenosti, porast zaposlenosti. Naša zajednička obaveza je da taj trend nastavimo i dođemo do 10 najboljih županija u Hrvatskoj. Imamo i set investicija preko milijardu i 200 tisuća kuna uloženo u zadnje tri godine. Znamo i da su projekti kojima se pripremaju građevne dozvole, vrijedni preko 500 milijuna eura, a naša je obaveza da se to ostvari što prije. Naša županija je vodeća u  poljoprivredi, mljekarstvu, stočarstvu i svaka 5 kuna se ostvari u poljoprivredi. Možemo se pohvaliti da smo napravili pomak tako da smo vodeći u povlačenju sredstava EU naših poljoprivrednika, a što se tiče same Županije, mi danas imamo preko 180 projekata odobrenih vezanih uz Europsku uniju. Privučeno je stotinu milijuna kuna, a time smo pokazali da možemo napraviti bolje i više od države. Ovih dana dobili smo i odobrenje za energetsku obnovu 11 naših škola u vrijednosti od 27 milijuna kuna, što je jedno od najvećih odobrenja u Hrvatskoj na tom projektu. Što se tiče naših starijih građana, imamo niz programa skrbi za njih, pogotovo za one koji su ostali sami. Pomak smo napravili i u turizmu, što me veseli. Naravno spomenut ću i gradnju OB Bjelovar, mi imamo građevnu dozvolu i osigurat ćemo dio novca koji nam je potreban jer želimo standard 21. stoljeća sada, a ne kasnije. Obnovili smo i svih 39 ambulanti u našoj županiji. Ipak spomenut ću projekt gradnje pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec koja mora biti gotova ove godine, što je početak završetka prometne izoliranosti naše županije. Očekujem da se napravi brza cesta od Zagreba do Bjelovara, ali i da nam se vrati CGO Doline. Mi želimo biti partner s državom jer tako možemo naprijed. I mi smo dio Hrvatske i trebamo sve što i drugi i to ću ja zastupati naredne 4 godine – rekao je župan Bajs.U ime predstavnika županija Republike Hrvatske, obratio se i varaždinski župan Radimir Čačić.

– Sasvim sam siguran da ćete nastaviti ovom dinamikom i uspjesima, ovo su zaista strateške stvari koje ste spomenuli. Uvijek sam inzistirao na tim velikim vizionarskim projektima, poput pruge i prometnice. Čestitam svim građanima Dan županije i želim da nastavite kao i dosada – izjavio je Čačić.

– Zadovoljstvo mi je biti ovdje na Danu Bjelovarsko-bilogorske županije gdje, među ostalim, nagrađujemo i najbolje građane. Kao Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU mogu reći da novca u europskim fondovima ima mnogo i treba ga najbolje iskoristiti, kako Županija tako i Općine i Gradovi. Naša županija tu ima velikih potencijala. Spomenut ću i čestitati na odobrenju projekta obnove naših 11 škola – rekao je Velimir Žunac, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.U sklopu obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije održan je i prigodan glazbeni program te dodijeljena javna priznanja najboljima za postignute rezultate na području gospodarskog i društvenog života, na području obrazovnog, kulturnog i sportskog života te za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije. A ovogodišnji laureati bili su:

»Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije«

1. Čazmatrans Promet d.o.o.

2. Hrvatsko obrtničko radničko kulturno umjetničko društvo »Golub«

3. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Skender

»Plaketa Tihomir Trnski«

1. Miruška Lončar

2. Branko Medved

3. Nogometni klub Omladinac Ćurlovac

4. Češki dječji vrtić Ferde Mravenca Daruvar

5. Ana Vodvarka

»Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije«

1. Ratna postrojba Policijske postaje Garešnica

2. Ivan Marinko Čajsa

3. Mirko Tukerić

4. Slaven Klobučar

5. Danica Bilić

6. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Daruvar

7. Dražen Joščak

– Imam ugodnu obavezu da se zahvalim u ime nas nagrađenih. Najprije zahvala županu i njegovom timu, ali i starim članovima Županijske skupštine što su nas odabrali. Nama ova priznanja znače puno i daju nam poticaj da radimo i dalje na svim onim područjima kojima se i bavimo. Još jednom svima hvala! – rekao je Hrvoje Pokos, predsjednik HORKUD-a Golub u ime nagrađenih.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, dan županije, javna priznanja

U samo tri mjeseca odobreni su nam projekti vrijedni 250 milijuna kuna!

U Domu kulture održana modna revija »Ljepota majčinstva«

Financiranje građevinskih radova na školama i bolnicama osigurano, slijede javni natječaji

U hotelu »Central« organiziran znanstveni skup na temu obrazovanja

Pet župana okupilo se u Bjelovaru

Pri kraju energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

Bjelovar prvi »Tax free« grad u Hrvatskoj

Hrebak najavio da vrtići neće koštati više od 600 kuna mjesečno

Posljednje zbogom Borisu Bradiću

Pozajmice do 500.000 eur cfinancials11@gmail.com

Trebate li kredit Vrati me sada

KREDIT PONUDA 3

Prijavite se za vaš brzi krediit cfinancials11@gmail.

Trebate li kredit Dobiti natrag na mene

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

Subotnja šetnja Bjelovarom

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO