NASLOVNAZVONIMO ZA VASŽIVOT

Povoljno ljetovanje u gradskom hostelu u Novom Vinodolskom

BJELOVAR NA MORU
Povoljno ljetovanje u gradskom hostelu u Novom Vinodolskom

U hostelu u vlasništvu Grada Bjelovara borave učenici osnovnih škola, a ostalo je i termina za zainteresiran građane; cijene su vrlo povoljne

09.06.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 7275


BJELOVAR/NOVI VINODOLSKI Gradski hostel u Novom Vinodolskom svoja je vrata otvorio novoj ljetnoj sezoni. Skupina osnovnoškolske djece, koja na našu obalu idu u sklopu Škole u prirodi, otputovala je prošlu nedjelju, 4. lipnja 2017. Prva je to tek skupina od njih 26 koliko će ih najmanje ovo ljeto boraviti u Novom Vinodolskom. Grad Bjelovar posebno se ponosi činjenicom da je omogućio ljetovanje za čak 179 učenika bjelovarskih osnovnih škola, koji su nagrađeni na školskim natjecanjima, te za 38 njihovih mentora koji bi ih pratili. Suglasnost roditelja dobilo je 114 nagrađenih učenika, koje će voditi 16 mentora. Prvi autobus put mora krenuo je u petak, 9. lipnja, a druga skupina, na odmor u trajanju od pet dana, ide 14. lipnja.

Uz njih, subvencionirano ljetovanje i dalje imaju djeca iz socijalno ugroženih obitelji. Također, o trošku Grada i ove godine, kao i prethodne tri, gosti u Novom Vinodolskom bit će 40-ero djece iz Dječjeg vrtića »Sveta obitelj« iz Sarajeva. Upravo u svrhu ljetovanja, kao pomoć obiteljima kojima je to najpotrebnije te za na školskim natjecanjima nagrađene osnovnoškolce, Grad Bjelovar u proračunu je osigurao 362 tisuće kuna.

Smještaj u gradskome hostelu za naše sugrađane povoljan je i ove godine, a to je 100 kuna po danu, odnosno 110 kuna po danu unutar sezone od 1. srpnja do 1. rujna. U cijenu je uključena povratna autobusna karta organiziranog prijevoza, smještaj i tri obroka na dan. Treba napomenuti da sezona u Novom Vinodolskom završava 13. rujna, kada se posljednja skupina vraća u Bjelovar.

U 16 termina, koji su različitoga trajanja, od 5, 7 ili 10 dana, ljetovat će učenici iz pet bjelovarskih osnovnih škola, tri bjelovarska vrtića, dvije sportske udruge iz našega grada, Matica umirovljenika Bjelovar i Sindikat umirovljenika Bjelovar, Centar za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Bjelovarsko-križevačka biskupija, Češka obec, Društvo Naša djeca Čazma.

Za sada, ostao je samo jedan slobodan termin u hostelu u trajanju od 10 dana i to od 24. kolovoza. Riječ je o oko 50 slobodnih mjesta za ljetovanje i svi zainteresirani mogu se javiti Gradskom poduzeću za upravljanje športskim objektima Grada Bjelovara, koje je zaduženo za upravljanje hostelom u Novom Vinodolskom.

Podsjetimo, prošle je godine gradsko odmaralište, radi usklade sa zakonom, preregistrirano u hostel. Bilo je to potrebno jer, nakon što je Hrvatska turistička zajednica uvela sustav »E-visitor«, Grad Bjelovar više zakonski nije mogao upravljati objektom jer nije registriran za djelatnost turizma i ugostiteljstva. Zbog toga su upravljačka prava prebačena na Gradsko poduzeće za upravljanje športskim objektima d.o.o., koje ima potrebnu registraciju, a Grad Bjelovar i dalje je vlasnik objekta.

Tagovi: ljetovanje, novi vinodolski, učenici, umirovljenici, djeca

Štićenici udruge OSIT u Novom Vinodolskom

Osnovci otišli na ljetovanje na Pašman

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić posjetila učenike na ljetovanju u Tkonu

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar na ljetovanju u Novom Vinodolskom

Prva grupa županijskih osnovnoškolaca otputovala na ljetovanje u Tkon

ŽRK Bjelovar – ŽRK Pitomača 40:30

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

Gradonačelnik Hrebak predstavio projekt Bjelovar – Grad bez papira

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO