NASLOVNANA SVA ZVONAPOLITIKA

Davorin Posavac: Dosta je politike, idemo raditi!

BJELOVARČANI IMAJU JEDINSTVENU PRILIKU UMJESTO POLITIČARA ODABRATI PODUZETNIKA
Davorin Posavac: Dosta je politike, idemo raditi!

Ustaljena praksa po kojoj se vlast prenosi s generacije na generaciju profesionalnih političara, na žalost, rezultirala je činjenicom da Bjelovar po svim relevantnim pokazateljima nije čak niti među prvih 50 gradova u Hrvatskoj po kvaliteti življenja

30.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 3135


Davorin Posavac, neovisni kandidat za gradonačelnika, Bjelovarčanima je ponudio mogućnost koju do sada nisu imali, da upravljanje gradom ponude osobi koja dolazi iz gospodarstva, a ne iz politike. Sudeći po rezultatima prvog kruga izbora, Bjelovarčani su to prepoznali. Iako u političkim krugovima potpuno nepoznat, Posavac se građanima svidio mnogo više od iskusnih profesionalaca poput Lidije Novosel, zamjenice bjelovarskog gradonačelnika za društvene djelatnosti i Ante Topalovića, bivšeg zamjenika bjelovarskog gradonačelnika za gospodarstvo i kandidata HDZ-a, političke stranke s najvećim brojem članova. Odabir poduzetnika nauštrb brojnih političara pokazuje i da Bjelovarčani, ako im se ukaže prigoda, znaju donositi hrabre odluke. Bez obzira što su imali mogućnost odabrati političare s čijim su radom upoznati već desetak godina, svoje povjerenje poklonili su kandidatu kojem su predizborne ankete davale tek osam posto glasova.

Glasujući za Posavca, Bjelovarčani su pokazali da znaju prepoznati osobu koja nudi prave promjene u upravljanju gradom, a ne samo izmjenu u gradonačelničkoj fotelji, uobičajenu kada su u pitanju političke elite. Ustaljena je to praksa po kojoj se vlast prenosi s generacije na generaciju profesionalnih političara koji se javno svađaju, a potajno dogovaraju oko podjele plijena. Na žalost, takva je praksa rezultirala činjenicom da Bjelovar po svim relevantnim pokazateljima nije čak niti među prvih 50 gradova u Hrvatskoj po kvaliteti življenja

OSTVARIVI PROJEKTI

Uvjerljivosti Davorina Posavca svakako su pridonijele jasne i konkretne poruke koje su se isticale u gomili uobičajenih politikantskih fraza koje lijepo zvuče, ali ništa ne znače.

– Da bismo osigurali besplatne udžbenike bjelovarskim osnovnoškolcima, potrebno je 3,5 milijuna kuna. Puno je to novca, ali ti udžbenici neće trajati jednu, nego pet godina. Pa će trošak nabave biti oko 700 tisuća kuna godišnje, što je otprilike pola posto izvornog gradskog proračuna. Novi udžbenici izlaze školske godine 2018/19 pa je sasvim dovoljno vremena da se taj projekt uvrsti u gradski proračun – jedan je od primjera kratkih, jasnih i što je najbitnije, provedivih mjera Davorina Posavca koja će, u ovom slučaju, bjelovarskim obiteljima olakšati školovanje djece. Najveće promjene Posavac najavljuje u gospodarstvu. Čak i sama najava da će smanjiti stopu prireza sa sadašnjih 12 na deset posto izazvala je žestoke reakcije njegovih suparnika. To se ne može, to je neodgovorno, to je populizam, licemjerno su odgovarali praveći se da zastupaju interese Bjelovarčane, dok im istovremeno guraju ruku u novčanik. Iako je posljednjih tjedana predstavio mnoštvo konkretnih programa, odolio je zovu političkih sirena pa nije obećavao populistička čuda koja, sve i da hoće, ne može ispuniti poput dovršetka brze ceste. Umjesto slatkih, ali potpuno nerealnih obećanja, krenuo je težim putem koji zahtijeva mnogo više truda, rada i iskustva.

– Živim i radim u Bjelovaru i smatram da na bolji način možemo iskoristiti potencijale koje naš grad ima. Molim vas da u nedjelju izađite na izbore i odaberete promjene. Dosta je politike, idemo raditi – poručuje biračima ususret drugog kruga glasovanja za bjelovarskog gradonačelnika.

Tagovi: lokalni izbori, kandidat za gradonačelnika, davorin posavac

Rukavina: Totgergeli se nije u stanju ni potpisati na svoj odgovor

Rukavina odgovara Totgergeliju: »Bilo bi moralno da podnesete ostavku jer ste promašena politička investicija«

Hrebak novi gradonačelnik Bjelovara; Lneniček novi gradonačelnik Daruvara

Vratimo Bjelovaru duh pobjednika!

Posavec podržao Posavca za gradonačelnika

Ženska klapa Stentoria pjevala na 13. Smotri »Puna mi Pula«

Sokolu dvije pobjede u tri kola

Pri kraju energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

Bjelovar prvi »Tax free« grad u Hrvatskoj

KREDIiT PONUDA 3

odobravanja kredita za 1 dan.

Financijska pomoć.

Financijska pomoć.

Besplatno je novac kredit između Konkretno

Posljednje zbogom Borisu Bradiću

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO