NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Kazalištem protiv nasilja u vezama mladih

KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR
Kazalištem protiv nasilja u vezama mladih

U ovoj zanimljivoj i korisnoj metodi rada kao akteri su sudjelovali učenici Komercijalne i trgovačke škole, bjelovarske Gimnazije te Ekonomske i birotehničke škole uz vodstvo profesorice i dramske pedagoginje Nikoline Marinić

29.05.2017. PIŠE: Ornela Malogorski FOTO: Ornela Malogorski PREGLEDA: 1787


BJELOVAR U okviru projekta Mladi aktivno za ravnopravnost  25. svibnja u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar  održano je forum kazalište na temu nasilja u vezama mladih.Nositelj projekta je udruga CESI, a Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar i udruga BUDEM su partner  koji su i organizirali i inicirali održavanje foruma. U ovoj zanimljivoj i korisnoj metodi rada kao akteri su sudjelovali učenici Komercijalne i trgovačke škole, bjelovarske Gimnazije te Ekonomske i birotehničke škole uz vodstvo profesorice i dramske pedagoginje Nikoline Marinić. Postavljen je model priče kao problem, a sudionicima je jasno postavljeno pitanje »Što ja tu mogu?«.  Prikazani problem je realan kako bi se publika lakše identificirala. Situacija u kojoj djevojka proživljava nasilnu vezu i ponašanje okoline potaknulo  je  brojnu publiku na aktivno sudjelovanje putem mnogih  intervencija.  Nastojalo  se sagledati priču iz više perspektiva koje otvaraju i više mogućnosti.  Ovu tehniku rada obilježava iskustveno učenje i priprema za djelovanje u stvarnom životu. Omogućava lakše razumijevanje nepravde, empatiziranje, realno sagledavanje i pronalaženje nenasilnih rješenja, a upravo je to obilježilo i ovo forum kazalište.Tražio se stolac više, a gosti i publika  bili su učenici svih srednjih škola iz Bjelovar, njih više od osamdeset. U pratnji su bili i stručne suradnice škola. Podršku ovom vrijednom projektu dala je predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije gospođa Sandra Cindrić te službenica za prevenciju Policijske uprave Barbara Vukalović. Svojim dolaskom počastile su nas Nataša Bijelić i Sanja Cesar iz udruge CESI koja je i nositelj ovoga projekta. 

Učenici su izrazili oduševljenje ovim načinom rada, poticanjem na aktivno sudjelovanje u rješavanju problema te samom mogućnošću izražavanja stavova i predlaganjem rješenja.

Tagovi: komercijalna i trgovačka škola bjelovar, udruga budem, udruga cesi

Dan otvorenih vrata u Komercijalnoj i trgovačkoj školi

Tjedan strukovnog obrazovanja: Socijalna zadruga »Pružimo ruke«

Ivica Puljak zaintrigirao bjelovarsku publiku

Boris Jokić održao predavanje u bjelovarskom Domu kulture

Supervizijsko usavršavanje nastavnika

ŽRK Bjelovar – ŽRK Pitomača 40:30

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

Gradonačelnik Hrebak predstavio projekt Bjelovar – Grad bez papira

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO