NASLOVNAKULTURNO ZVONOKULTURA

Moja sjećanja 1991.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE VLADIMIRA ŠEKSA U GAREŠNICI
Moja sjećanja 1991.

Šeks u knjizi objavljuje do sada potpuno nepoznate i javnosti nedostupne zapisnike, stenograme ili fonograme nekih prijelomnih političkih skupova

29.05.2017. PIŠE: Mato Ćurak FOTO: Mato Ćurak PREGLEDA: 1491


GAREŠNICA Knjiga Vladimira Šeksa »1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat« predstavljena je u Garešnici. Knjiga je predstavljena zahvaljujući Gradu Garešnici i Vijeću ogranaka Matice hrvatske bjelovarsko-bilogorske županije, a program je vodio Mate Ćurak. Riječ je o dvjema knjigama od kojih jedna govori o razdoblju od 1. siječnja 1990. do 13. kolovoza 1991., dok drugi dio opisuje razdoblje od 13. kolovoza 1991. do 31. prosinca 1991.

Knjigu su, uz autora, predstavili prof.dr.sc. Dinko Čutura ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva i prof.dr.sc. Ivica Miškulin, sveučilišni profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.Sve nazočne na predstavljanju knjige pozdravio je domaćin gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija. U prepunoj sali Hrvatskog doma nazočile su mnogobrojne osobe iz javnog života grada Garešnice i RH.

Šeks u knjizi objavljuje do sada potpuno nepoznate i javnosti nedostupne zapisnike, stenograme ili fonograme nekih prijelomnih političkih skupova.– Ova sjećanja rezultat su ne mojih vlastitih, osobnih promišljanja, nego se temelje isključivo i jedino na činjenicama, na dokumentima koji do sada nisu bili u javnosti. To je sjećanje na te događaje, da se otrgnu od zaborava i od onih koji krivotvore hrvatsku povijesti i koji nastoje hrvatsku povijest prikazati u sasvim iskrivljenom svjetlu – kazao je Vladimir Šeks.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici glazbenog odjela osnovne škole Garešnica: Ema Galović 5r. klavir (Dora Pejačević »Impromtu«), mentorica prof. Ivana Gereci; Jure Bilandžija 6 r. gitara (Anonimus: »Tango« Argentina ),mentor prof. Saša Begović Matošković i Roman Mihalić 6 r. klavir (Albeniz »Legend«) mentorica prof. Ivana Gereci.

Tagovi: vladimir šeks, moja sjećanja 1991., predstavljanje knjige, garešnica

Fascinantna Indija

Powerlifting: Vusić i Karakaš prvi u Gospiću

Akcijska potjera – policija protiv Mazde

GAREŠČANI ODNIJELI BODOVE IZ BEREKA: NK Tomislav – NK Garić 0:1

NK Garić – NK Virovitica 1:1

»Christmas Trio« & »Hot Stuff«

Gradski paketići za djecu podijeljeni u Domu kulture

Sto godina velikana znanosti i književnosti

MNK Bjelovar domaćin finale utakmice Kupa regije sjever – Navijači, dođite!

Dobiti kredit u 4 sata

Nudimo Novčane Pozajmice

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Veliki igrači malog nogometa

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO