NASLOVNAKOMENTARI

S Bernardićem na čelu, SDP sigurno korača – nikamo

KOLUMNA ŽELJKA RUKAVINE
S Bernardićem na čelu, SDP sigurno korača – nikamo

HDZ se nakon Karamarkovog sunovrata oporavio pod Plenkovićevim vodstvom; da bi im parirao, SDP-u treba jači lider

05.06.2017. PIŠE: Željko Rukavina FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 1386


Prema svim istraživanjima, SDP je već mjesecima na »toboganu«. Rejting stranke klizi sve niže, a kako se uskoro ili najkasnije u jesen očekuju parlamentarni izbori, ako ništa ne poduzmu mogli bi proći k'o Turci pod Sigetom.

Da ne budu potučeni do nogu, moraju pod hitno nešto poduzeti. Ustvari, »crveni« se nalaze tamo gdje su »plavi« bili prije »abdikacije« Tomislava Karamarka. Razjedinjeni, dezorijentirani i obezglavljeni. U takvom stanju su trebali biti lak plijen Milanovićevoj ekipi. No, onda su nogometnim žargonom za »trenera« postavili Andriju Plenkovića i iz mat pozicije s par poteza matirali protivnika. U međuvremenu je otišla najjača figura SDP-a, a dotadašnji pijuni su se »počerupali« oko liderske pozicije i instalirali ni krivog ni dužnog Davora Bernardića. Čovjeka koji je godinama bio na čelu Zagrebačke organizacije. Iza njega nije bilo nikakvog uspjeha već nekoliko poraza od »viteza« svih zagrebačkih izbora – Milana Bandića. Umjesto da mu se to uzme kao minus, to je eksperimentalnom matematikom pretvoreno u plus. I što se s Berom dobilo? Kaos i živo blato iz kojeg će teško iskoračiti naprijed.

Likovali su kada je otišao Zoran Milanović, smetnuvši s uma da je koplje iznad svih na domaćoj političkoj sceni. I sada mislim da je to najveći SDP-ov grijeh. Jedino je on mogao sa svakim izaći na kraj. Naravno nije on bez mana. Ima ih puno. Najveća mu je ego i iskrenost. Stoga ako "crveni" žele zabiti koji zgoditak Plenkoviću, kojeg neki njegovi obrambeni igrači bojkotiraju, pod hitno moraju naći kapetana koji će ekipu ujediniti i znati otvoriti vrata ne samo pobjedi već i Plenkijevom putu u diplomaciju, gdje se bolje snalazi.

HSS i HNS su »mali tić veliki krić«. Oni bi bez SDP-ovog respiratora Sabor gledali samo s Markova trga. Kako ih zanimaju samo tapecirane fotelje, spremni su iznevjeriti »crvene« i prikloniti se i crnom vragu, a ne samo HDZ-u. Da bi se Hrvatska mogla demokratski kretati prema naprijed, prvi je na potezu SDP-e i to po Diogenovoj hrabrosti »tražimo čovjeka«. On se nije poklonio ni Aleksandru Velikom koji je došao vidjeti tu »drsku« osobu. Veliki vojskovođa je došao njemu na noge i zadivljen hrabrošću ga upitao što želi. On  mu je odgovorio da se makne jer mu zaklanja sunce. Samo takvim izborom ljudi u SDP-u i HDZ-u nam se neće dogoditi po koji Todorić, Sanader, Gucići, Kutle... jer takve osobe svima nama ne dozvoljavaju da ugledamo sunce.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: sdp, davor bernardić, zoran milanović, izbori

Tetec & Dudek

»Zatekao sam županiju u minusu, a sad ćemo postati predgrađe Zagreba«

Matić: Braniteljima nikad nije bilo bolje nego za vlade SDP-a

SDP Bjelovar izabrao novo vodstvo

Vedran Smešnjak novi predsjednik SDP-a Bjelovar

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO