NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Ovogodišnja Terezijana od 16. do 18. lipnja

VIKEND PUN DOGAĐANJA
Ovogodišnja Terezijana od 16. do 18. lipnja

Grad Bjelovar će svoju osnivačicu proslaviti koncertima, predstavama i scenskim uprizorenjem bala, a sve će se odvijati na Trgu Eugena Kvaternika

26.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 4096


BJELOVAR Sve će događaji ovogodišnje Terezijane stati u dva i pol dana, u jedan produljeni vikend. Program Terezijane je organizirala Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, a glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Bjelovar koji je iz proračuna izdvojio 220 tisuća kuna. Zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel objasnila je odluku o stavljanju svih događanja u jedan vikend:

– Budući da je 15. lipnja Tijelovo i neradni dan odlučili smo za taj dan organizirati Terezijanu plus te će tog dana na paviljonu nastupiti Dixieland band Bjelovar i Vojo Šiljak te će održati koncert u spomen na Ivu Robića, a odmah iza u 21h nastupit će tamburaški sastav Bosutski bećari.

U petak, u 19 sati ispred Gradskog muzeja će biti organiziran scenski prikaz – veliki svečani bal  u čast dolaska carice Marije Terezije, a u 21 sat nastupa iznimno popularna grupa Sveže amputirana ruka Satrianija (S.A.R.S.) sa svojim hitovima Perspektiva i Lutka. U subotu razne zanimljivosti na korzu kreću već u 9:30 ujutro, a sve će kulminirati  koncertom grupe Vigor u 22h na paviljonu.

– U nedjelju, nakon cjelodnevnih manifestacija očekuje nas koncert Tomislava Bralića i klape Intrade – izjavila je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar i dodala da će cijela manifestacija biti održana na Trgu Eugena Kvaternika.

– Također, na Terezijani će biti četiri ugostiteljske lokacije i samo jedna pozornica i to ona na paviljonu – zaključila je Kelek.

Jozo Trogrlić, zapovjednik postrojba Bjelovarski graničari – Husari 1756 izjavio je da će na ovogodišnjoj Terezijani biti 20 konjanika, a da su dolazak najavili i kolege iz Mađarske koji će doći sa osam konjanika i 10 husara te da će zajedno demonstrirati vojno mačevanje i ostale zanimljivosti iz toga doba.

Pored glazbe i povijesnih priredbi, na Terezijani će biti zastupljena i moderna urbana alternativna kultura; Tvrtko Hoper, stručni referent za kulturu Grada Bjelovara najavio je 43 JAM koji će biti održan na Gradskom bazenu.

– Subkulturni događaj 43 JAM održat ćemo na Gradskom bazenu gdje će doći 20 muralista i grafitera iz cijele Europe i pozivam sve zainteresirane da tih dana dođu na bazen. Isto tako, oni će ofarbati pet pročelja zgrada u samom centru grada.

Tagovi: terezijana, s.a.r.s., turistička zajednica bilogora-bjelovar

Kako se Dario Hrebak snašao u ulozi gradonačelnika

Veterani na Terezijani

Uspješna i vesela Terezijana 2017.

Bilogora Challenge 2017.

Dječji glazbeni festival Djeca, radost, pjesma na Terezijani

Juniori Bjelovara nadigrali zagrebački Dinamo

Bjelovarski gimnazijalci uspješni u Primoštenu

KK Bjelovar – KK Cedevita 66:105

Balcano izdao novi single Crna Haljina

KREDITI i POZAJMICE

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Obitelj i brojni Bjelovarčani ispratili Albina Vidovića na posljednji počinak

Knjigica – mjesto gdje u Bjelovaru počinje knjiška pustolovina

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO