NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Ovogodišnja Terezijana od 16. do 18. lipnja

VIKEND PUN DOGAĐANJA
Ovogodišnja Terezijana od 16. do 18. lipnja

Grad Bjelovar će svoju osnivačicu proslaviti koncertima, predstavama i scenskim uprizorenjem bala, a sve će se odvijati na Trgu Eugena Kvaternika

26.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 4030


BJELOVAR Sve će događaji ovogodišnje Terezijane stati u dva i pol dana, u jedan produljeni vikend. Program Terezijane je organizirala Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, a glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Bjelovar koji je iz proračuna izdvojio 220 tisuća kuna. Zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel objasnila je odluku o stavljanju svih događanja u jedan vikend:

– Budući da je 15. lipnja Tijelovo i neradni dan odlučili smo za taj dan organizirati Terezijanu plus te će tog dana na paviljonu nastupiti Dixieland band Bjelovar i Vojo Šiljak te će održati koncert u spomen na Ivu Robića, a odmah iza u 21h nastupit će tamburaški sastav Bosutski bećari.

U petak, u 19 sati ispred Gradskog muzeja će biti organiziran scenski prikaz – veliki svečani bal  u čast dolaska carice Marije Terezije, a u 21 sat nastupa iznimno popularna grupa Sveže amputirana ruka Satrianija (S.A.R.S.) sa svojim hitovima Perspektiva i Lutka. U subotu razne zanimljivosti na korzu kreću već u 9:30 ujutro, a sve će kulminirati  koncertom grupe Vigor u 22h na paviljonu.

– U nedjelju, nakon cjelodnevnih manifestacija očekuje nas koncert Tomislava Bralića i klape Intrade – izjavila je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar i dodala da će cijela manifestacija biti održana na Trgu Eugena Kvaternika.

– Također, na Terezijani će biti četiri ugostiteljske lokacije i samo jedna pozornica i to ona na paviljonu – zaključila je Kelek.

Jozo Trogrlić, zapovjednik postrojba Bjelovarski graničari – Husari 1756 izjavio je da će na ovogodišnjoj Terezijani biti 20 konjanika, a da su dolazak najavili i kolege iz Mađarske koji će doći sa osam konjanika i 10 husara te da će zajedno demonstrirati vojno mačevanje i ostale zanimljivosti iz toga doba.

Pored glazbe i povijesnih priredbi, na Terezijani će biti zastupljena i moderna urbana alternativna kultura; Tvrtko Hoper, stručni referent za kulturu Grada Bjelovara najavio je 43 JAM koji će biti održan na Gradskom bazenu.

– Subkulturni događaj 43 JAM održat ćemo na Gradskom bazenu gdje će doći 20 muralista i grafitera iz cijele Europe i pozivam sve zainteresirane da tih dana dođu na bazen. Isto tako, oni će ofarbati pet pročelja zgrada u samom centru grada.

Tagovi: terezijana, s.a.r.s., turistička zajednica bilogora-bjelovar

Kako se Dario Hrebak snašao u ulozi gradonačelnika

Veterani na Terezijani

Uspješna i vesela Terezijana 2017.

Bilogora Challenge 2017.

Dječji glazbeni festival Djeca, radost, pjesma na Terezijani

Jutros smrtno stradao biciklist

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Predgrupa Iron maidena u Zagrebu bit će Tremonti

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

Jutros smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO