NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Učenici prikupili 14 tona starog papira

DAN PLANETA ZEMLJE U TREĆOJ OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR
Učenici prikupili 14 tona starog papira

U toj akciju su sudjelovali djeca i roditelji iz matične škole, ali i iz područnih škola Gudovac, Galovac, Obrovnica i Veliko Korenovo

24.05.2017. PIŠE: III. OŠ Bjelovar FOTO: III. OŠ Bjelovar PREGLEDA: 2930


BJELOVAR Iako nismo, zbog nestalnog i promjenjivog proljetnog vremena, za Dan planeta Zemlje (22. travnja) obilježili taj dan, mi u III. osnovnoj napravili smo puno za našu prirodu. Najprije smo odgodili akciju jer je bila kiša, pa onda je opet bila kiša i konačno smo (ipak!) proveli akciju sakupljanja papira, zajedno sa »Sirovinom d.d.« koja nas je pratila i redovno slala kamione s kontejnerima.

Akcija se održala 11. i 19. svibnja.  U toj akciju su sudjelovali djeca i roditelji iz matične škole, ali i iz područnih škola Gudovac, Galovac, Obrovnica i Veliko Korenovo. U ta dva dana napunili smo oko 11 kontejnera starog papira, ili oko 14 tona a svaka tona zamjenjuje 17 stabala, dakle – spasili smo cijelu šumu!

Moramo pohvaliti nositelje akcije, a to su bili učiteljica kemije Vanja Čučković Makar i učiteljica razredne nastave Slavenka Majerić, na vaganju su bili domar Vlado Krmpotić i ekonom Tomislav Tomaško, a ujedno pohvaljujemo učenike iz 8. b  koji su donosili papir i stavljali na vagu.

Što reći sada na kraju te akcije »Dan planeta Zemlja«? To je bila hvalevrijedna i edukativna akcija, ali ono što smo postigli ne može se ničim »izvagati« ili »izmjeriti« – jer postigli smo i razvijali ekološku svijest kod naših učenika. Naravno, bilo je i koristi od te akcije. Za prikupljeni novac dat ćemo svakom pojedinom razrednom odjelu da sam odluči što će napraviti. Ali vjerujemo da će svi napraviti pozitivnu stvar, pa makar se i počastili sladoledom posljednji dan nastave, na kraju ove školske godine. (G. Čanić)Tagovi: iii. oš bjelovar, dan planeta zemlje, ekologija, stari papir

Sveti Nikola u Trećoj osnovnoj

Jumico program u Trećoj osnovnoj

Humanitarni Uskrs u Trećoj osnovnoj

Ugasite svjetla u subotu

Integrirani dan – Dan planeta Zemlje u III. osnovnoj školi Bjelovar

O izradi Programa za mlade u Velikoj vijećnici

Antun Ibriks – 40 godina brinuo o estetskom identitetu Prve osnovne

Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

Nakon češkog, uče se i mađarski, albanski....

Dajte svoj božićni odmor

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO