NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Učenici prikupili 14 tona starog papira

DAN PLANETA ZEMLJE U TREĆOJ OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR
Učenici prikupili 14 tona starog papira

U toj akciju su sudjelovali djeca i roditelji iz matične škole, ali i iz područnih škola Gudovac, Galovac, Obrovnica i Veliko Korenovo

24.05.2017. PIŠE: III. OŠ Bjelovar FOTO: III. OŠ Bjelovar PREGLEDA: 3069


BJELOVAR Iako nismo, zbog nestalnog i promjenjivog proljetnog vremena, za Dan planeta Zemlje (22. travnja) obilježili taj dan, mi u III. osnovnoj napravili smo puno za našu prirodu. Najprije smo odgodili akciju jer je bila kiša, pa onda je opet bila kiša i konačno smo (ipak!) proveli akciju sakupljanja papira, zajedno sa »Sirovinom d.d.« koja nas je pratila i redovno slala kamione s kontejnerima.

Akcija se održala 11. i 19. svibnja.  U toj akciju su sudjelovali djeca i roditelji iz matične škole, ali i iz područnih škola Gudovac, Galovac, Obrovnica i Veliko Korenovo. U ta dva dana napunili smo oko 11 kontejnera starog papira, ili oko 14 tona a svaka tona zamjenjuje 17 stabala, dakle – spasili smo cijelu šumu!

Moramo pohvaliti nositelje akcije, a to su bili učiteljica kemije Vanja Čučković Makar i učiteljica razredne nastave Slavenka Majerić, na vaganju su bili domar Vlado Krmpotić i ekonom Tomislav Tomaško, a ujedno pohvaljujemo učenike iz 8. b  koji su donosili papir i stavljali na vagu.

Što reći sada na kraju te akcije »Dan planeta Zemlja«? To je bila hvalevrijedna i edukativna akcija, ali ono što smo postigli ne može se ničim »izvagati« ili »izmjeriti« – jer postigli smo i razvijali ekološku svijest kod naših učenika. Naravno, bilo je i koristi od te akcije. Za prikupljeni novac dat ćemo svakom pojedinom razrednom odjelu da sam odluči što će napraviti. Ali vjerujemo da će svi napraviti pozitivnu stvar, pa makar se i počastili sladoledom posljednji dan nastave, na kraju ove školske godine. (G. Čanić)Tagovi: iii. oš bjelovar, dan planeta zemlje, ekologija, stari papir

Edukacija za djecu kao uvod u sajam pčelarstva

Radionica o prometnoj sigurnosti u Trećoj osnovnoj

Anja Stanković: »Djecu učim da razumiju i filtriraju informacije kojih ima sve više«

Božićna priredba u Domu Vita Nova

Sveti Nikola u Trećoj osnovnoj

U ponedjeljak počinje 16. Mali BOK fest

Švicarska taekwondašica Nehima Jessica Ehigie u gostima u Bjelovaru

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Zamjenik gradonačelnika Brajdić zadovoljan odazivom poduzetnika

KREDIT PONUDA 100 GARANCIJU U 4 SATI

Kredit Ponuda 100 od Garancija

Nabavite brzi krediiit ovdje

Nabavite brzi krediiit ovdje

Nabavite brzi krediiit ovdje

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Obitelj i brojni Bjelovarčani ispratili Albina Vidovića na posljednji počinak

Rukometašice dovele Bjelovar na vrh hrvatskog rukometa

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO