NASLOVNAKOMENTARI

Quo vadis, bjelovarska vrhuško?

KOMENTAR ŽELJKA RUKAVINE NA LOKALNE IZBORE ZA BJELOVARSKOG GRADONAČELNIKA I ŽUPANA
Quo vadis, bjelovarska vrhuško?

05.06.2017. PIŠE: Željko Rukavina FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 7122


Prije izbora postavio sam pitanje – »Tko je Totgergeli?« I dao sam odgovor da je on saborski zastupnik i predsjednik Županijskog HDZ-a. Sada postavljam pitanje – »Do kada?« Jer kad čovjek uđe dva puta u ring i bude nokautiran u prvoj rundi, očito da je netko pogriješio. Ili je on izabrao krivi sport ili njegov menadžer ne vidi dalje od nosa. Uz to ako se uz ime dotičnog vuku i neki neugodni repovi po HEP-u iz vremena dok je bio direktor bjelovarske Elektre onda je očito da je pitanje dana kada će postati bivši. Slična sudbina čeka i Antu Topalovića koji se vidio kao »nasljednik« u Zimskom dvorcu. Očito su glasači HDZ-a presudili. Ali svojima.

Ovi su izbori u Bjelovaru bili i svojevrsni odgovor Antunu Korušcu za njegovo dugogodišnje vladanje gradom. Građani su iskazali svoje nezadovoljstvo, jer ne treba zaboraviti što se dogodilo zadnjih šest godina. Gospodin Korušec nema staža u realnom sektoru i stoga ne razumije neke elementarne zakonitosti, jer nije ih imao gdje ni naučiti. Radio je u SUP-u, bolnici, Zavodu za javno zdravstvo. Sve na mjestima gdje ti za ništa ne odgovaraš već na red pozivaš druge. I onda se spustiš u fotelju gradonačelnika. Stoga nije slučajno da je propao Elektrometal i bjelovarsko gospodarstvo je na niskim granama. Jedino gdje je bio uspješan je zapošljavanje. Grad Bjelovar ima 31 osobu više na platnom spisku nego Koprivnica koja ima daleko veći proračun i nema prirez, školarcima plaća knjige i bilježnice i da ne nabrajam dalje. Zato je dobro da su u finale ušla dvojica koja imaju sasvim drugačiji put. Dario Hrebak je svoj imidž gradio kao jedini Korušecov oporbenjak a ne kao HDZ-ovci koji su bili salonski vijećnici. Žao mi je da Dario Hrebak nikada nije, a kako Tony Korušec odlazi, niti neće dobiti odgovor na vijećničko pitanje – »Koliko je Korušec inkasirao dok je godinama bio u NO Elektrometala kojemu izgleda nema spasa? A bio je zlatna koka.« Davorin Posavac dolazi iz sasvim drugog okruženja u odnosu na ostale koji su imali žezlo. Ništa ne želim prognozirati vezano uz Posavca i Hrebaka. Samo im želim poručiti da onaj tko s vragom tikve sadi loše prolazi. HDZ-ovcima poručujem – Požurite s unutarstranačkim izborima. Da ne zakasnite na parlamentarne budući da briselsski Plenki uskoro mora krenuti Karamarkovim »putem«.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije ZVONO.eu portala.


Tagovi: lokalni izbori, miro totgergeli, ante topalović, hdz, dario hrebak, davorin posavac

Rukavina: Totgergeli se nije u stanju ni potpisati na svoj odgovor

Rukavina odgovara Totgergeliju: »Bilo bi moralno da podnesete ostavku jer ste promašena politička investicija«

Hrebak novi gradonačelnik Bjelovara; Lneniček novi gradonačelnik Daruvara

Vratimo Bjelovaru duh pobjednika!

Posavec podržao Posavca za gradonačelnika

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Kredit 100 od garanciju za vijesti godine

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO