NASLOVNAZVONIMO ZA VASŽIVOT

Cveba: Ništa mi nije teško i sve radim s ljubavlju kad je u pitanju moja Dunja

PROSLAVLJENI RUKOMETAŠ POTPUNO SE POSVETIO OBOLJELOJ SUPRUZI
Cveba: Ništa mi nije teško i sve radim s ljubavlju kad je u pitanju moja Dunja

15.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 12262


Nakon pet desetljeća braka, Dunja je oboljela od Alzheimerove bolesti. Hrvoje Horvat-Cveba, klupski prvak Europe i olimpijski pobjednik, proglašen za rukometaša stoljeća, smatra da 24-stanom brigom za nju samo uzvraća za ono što je ona njemu pružila u životu, piše 24sata.hr.

Legendarni sportaš neprekidno je sa suprugom, jer njezino stanjue zahtjeva stalnu nujegu i pažnju, trud oko hranjenja, odijevanja, ali popularnom Cvebi ništa nije teško, jer je to žena koja je svoju rukometnu karijeru ostavila da bi brinula o obitelji i njihovo troje djece, dok je on igrao u bjelovarskom Partizanu i reprezentaciji, te kasnije bio trener u Hrvatskoj i Njemačkoj. Četvrt stoljeća predavala je matematiku i fiziku u bjelovarskoj Gimnaziji, a prije dvije godine oboljela je od opake bolesti za koju nema lijeka.

– Ništa mi nije teško i sve radim s ljubavlju kad je u pitanju moja Dunja. Situacija je dosta zahtjevna, ali kad je u pitanju ljubav, onda ništa nije teško. Sve se radi s voljom – kaže Cveba i dodaje – Raspoznaje djecu i unuke te joj se ponekad javi lucidan trenutak. Uglavnom dnevno progovori nekoliko riječi, a ja je nastojim nasmijati pričajući joj viceve. Na neke se nasmije. Jutros me pitala zašto sam je poljubio? Kad sam joj rekao da je volim jer mi je najljepša žena, ona mi je uzvratila osmijehom koji me je cijeli dan držao sretnim.

Rukometna legenda se sa svojom Dunjom poznaje od prvog razreda osnovne, vjenčali su se s 22 godine kao studenti, i skupa su prošli mnogo toga u životu. Hrvoje je svjestan da se njezino stanje ne može popraviti, ali i dalje odlaze liječnicima s nadom da se ne pogorša. Njegov je cilj da joj vrati barem dio ljubavi koju je ona pružila njemu i obitelji.


Tagovi: hrvoje horvat cveba, rukomet, dunja horvat, partizan

Legende rukometa u Bjelovaru

Mlade bjelovarske rukometašice četvrte na beogradskom turniru

Čestitka ŽRK Bjelovar

RK Bjelovar – RK KTC 37:27

Bjelovarčanke napravile korak bliže državnom prvenstvu

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

Jutros smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO