NASLOVNAKULTURNO ZVONOKULTURA

Bez glume uživali u ulozi knjižničara

GLUMCI U NARODNOJ KNJIŽNICI »PETAR PRERADOVIĆ«
Bez glume uživali u ulozi knjižničara

Asim, Marko i Marinko su se izvrsno snašli u novoj ulozi, a dvjema djevojkama platili su i članarinu u »velikoj knjižnici« te preporučili djela po svom izboru.

10.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Narodna knjižnica »Petar Preradović« PREGLEDA: 2473


BJELOVAR Ove godine program BOK festa oživljen je novim sadržajima kako bi festivalski prostor doista saživio s gradom. Osim što su predstave izvođene na nekoliko lokacija u gradu, glumci su nam pripremili i neka sitna nekazališna iznenađenja. Tako su se u ponedjeljak, 8. svibnja, glumci Asim Ugljen, Marko Cindrić i Marinko Prga okušali u ulozi knjižničara. Na Posudbenom odjelu Narodne knjižnice »Petar Preradović« glumce u pratnji domaćina BOK-a - Bjelovarčanina Ivana Ožegovića ugostili su bjelovarski knjižničari: Lucija Miškić, Vojislav Tomašević i Irena Hlupić Rašo. Iako su na neko vrijeme trebali preuzeti pravi knjižničarski posao, momci su se pritom uspjeli i sjajno zabaviti. Marko Cindrić otkrio je da i da mu to nije prvo iskustvo ovog tipa:

– Nakon završene srednje škole radio sam nekoliko mjeseci u knjižnici da popunim studentski budžet. Nije bilo loše – kuhao sam čajeve i čitao novine – pojasnio je uz smijeh Marko. Asim nije krio svoje oduševljenje stripovima, a čitalački entuzijazam prenio je i na posjetitelje knjižnice. Treći član – glumac Marinko Prga kasnio je nekoliko minuta jer je na mjestu knjižničara zamijenio glumca Bogdana Diklića koji nije mogao doći. Na Odjel za odrasle došle su i dvije djevojke Rea i Klara  kako bi samo zatražile autogram glumaca, jer s obzirom da pohađaju osnovnu školu, dosad su bile članice samo Dječjeg odjela. Asim i Marko zaključili su da se radi o dovoljno zrelim djevojkama (što su potvrdili i bjelovarski knjižničari koji poznaju čitalačke navike dviju djevojaka) te  su uplatili  djevojkama godišnju članarinu. Uz to, djevojke su, uz autograme, kući ponijele i tisućinjak stranica posuđenog štiva – nešto po vlastitom izboru, a nešto po preporuci glumačkog trojca.

Tagovi: BOK fest, knjižnica, narodna knjižnica petar preradović, glumci, marko cindrić, asim ugljen, marinko prga, ivan ožegović

Diklić: Sretan sam što me moj grad voli. Ljubav je uzajamna.

Subotnja šetnja Bjelovarom

Petnaesti BOK fest počinje idući četvrtak

Bjelovarčani ovacijama ispratili BOK fest

BOK fest: Glumac... je glumac... je glumac

»Christmas Trio« & »Hot Stuff«

Gradski paketići za djecu podijeljeni u Domu kulture

Sto godina velikana znanosti i književnosti

MNK Bjelovar domaćin finale utakmice Kupa regije sjever – Navijači, dođite!

Dobiti kredit u 4 sata

Nudimo Novčane Pozajmice

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam keedit od tvrtke Gda Tamara.

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Veliki igrači malog nogometa

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO