NASLOVNAKULTURNO ZVONOKULTURA

Bez glume uživali u ulozi knjižničara

GLUMCI U NARODNOJ KNJIŽNICI »PETAR PRERADOVIĆ«
Bez glume uživali u ulozi knjižničara

Asim, Marko i Marinko su se izvrsno snašli u novoj ulozi, a dvjema djevojkama platili su i članarinu u »velikoj knjižnici« te preporučili djela po svom izboru.

10.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Narodna knjižnica »Petar Preradović« PREGLEDA: 2377


BJELOVAR Ove godine program BOK festa oživljen je novim sadržajima kako bi festivalski prostor doista saživio s gradom. Osim što su predstave izvođene na nekoliko lokacija u gradu, glumci su nam pripremili i neka sitna nekazališna iznenađenja. Tako su se u ponedjeljak, 8. svibnja, glumci Asim Ugljen, Marko Cindrić i Marinko Prga okušali u ulozi knjižničara. Na Posudbenom odjelu Narodne knjižnice »Petar Preradović« glumce u pratnji domaćina BOK-a - Bjelovarčanina Ivana Ožegovića ugostili su bjelovarski knjižničari: Lucija Miškić, Vojislav Tomašević i Irena Hlupić Rašo. Iako su na neko vrijeme trebali preuzeti pravi knjižničarski posao, momci su se pritom uspjeli i sjajno zabaviti. Marko Cindrić otkrio je da i da mu to nije prvo iskustvo ovog tipa:

– Nakon završene srednje škole radio sam nekoliko mjeseci u knjižnici da popunim studentski budžet. Nije bilo loše – kuhao sam čajeve i čitao novine – pojasnio je uz smijeh Marko. Asim nije krio svoje oduševljenje stripovima, a čitalački entuzijazam prenio je i na posjetitelje knjižnice. Treći član – glumac Marinko Prga kasnio je nekoliko minuta jer je na mjestu knjižničara zamijenio glumca Bogdana Diklića koji nije mogao doći. Na Odjel za odrasle došle su i dvije djevojke Rea i Klara  kako bi samo zatražile autogram glumaca, jer s obzirom da pohađaju osnovnu školu, dosad su bile članice samo Dječjeg odjela. Asim i Marko zaključili su da se radi o dovoljno zrelim djevojkama (što su potvrdili i bjelovarski knjižničari koji poznaju čitalačke navike dviju djevojaka) te  su uplatili  djevojkama godišnju članarinu. Uz to, djevojke su, uz autograme, kući ponijele i tisućinjak stranica posuđenog štiva – nešto po vlastitom izboru, a nešto po preporuci glumačkog trojca.

Tagovi: BOK fest, knjižnica, narodna knjižnica petar preradović, glumci, marko cindrić, asim ugljen, marinko prga, ivan ožegović

Diklić: Sretan sam što me moj grad voli. Ljubav je uzajamna.

Subotnja šetnja Bjelovarom

Petnaesti BOK fest počinje idući četvrtak

Bjelovarčani ovacijama ispratili BOK fest

BOK fest: Glumac... je glumac... je glumac

Ženska klapa Stentoria pjevala na 13. Smotri »Puna mi Pula«

Sokolu dvije pobjede u tri kola

Pri kraju energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

Bjelovar prvi »Tax free« grad u Hrvatskoj

KREDIiT PONUDA 3

odobravanja kredita za 1 dan.

Financijska pomoć.

Financijska pomoć.

Besplatno je novac kredit između Konkretno

Posljednje zbogom Borisu Bradiću

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO