NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Učenje i avantura za početak radnog tjedna

ŠESTAŠI DRUGE OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR POSJETILI GORSKU HRVATSKU
Učenje i avantura za početak radnog tjedna

Sprega edukativnih i zabavnih sadržaja uvijek je dobitna kombinacija. Pitate li učenike šestih razreda II. osnovne škole Bjelovar, red povijesnih i prirodnih znamenitosti gorske Hrvatske, red oživljenog svijeta bajki i zanimljivosti o »hrvatskom Andersenu« te nesvakidašnja zabava, ali i svladavanje vlastitih strahova u adrenalinskom parku recept su za uspješan izlet.

06.05.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila Anita Vegh PREGLEDA: 1237


BJELOVAR Učenici šestih razreda II. OŠ Bjelovar nakon produljenog vikenda, u utorak 2. svibnja, proveli su uzbudljiv dan u gorskoj Hrvatskoj. U sklopu planirane izvanučioničke jednodnevne nastave sa svojim razrednicima zaputili su se prema Ogulinu gdje su obišli najpoznatije znamenitosti grada poput Đulina ponora, središnji gradski trg s kipom prvog hrvatskog kralja Tomislava postavljenim povodom tisućite obljetnice njegove krunidbe  te crkvu sv. Križa. U Ogulinu su izletnici posjetili i »Ivaninu kuću bajke«, multimedijalni i interaktivni centar posvećen Ivani Brlić Mažuranić koji se od 2013., kada je otvoren, prometnuo u  jednu od najposjećenijih kulturno-turističkih atrakcija Hrvatske. Učenicima se naročito svidjela koncepcija novog muzeja u kojemu je dopušteno gotovo sve predmete doticati prstima. S obzirom da su učenici ove godine pročitali Ivanine »Priče iz davnine«, razgovor s Ivanom (muzejskom pedagoginjom u ulozi I.B. Mažuranić) bio je vrlo zanimljiv i poučan. Bila su tu i čarobna stabla koja pripovijedaju Ivanine bajke i detalje iz njezina života kao i jedno čarobno zrcalo koje govori. S obzirom da je riječ o privatnom razgovoru između učenika i zrcala, ne znamo što je duh iz zrcala otkrio znatiželjnim izletnicima. Nakon okrijepe uz ručak, uslijedio je najiščekivaniji dio izleta – posjet adrenalinskom parku Kupjak. Uzbuđenja nije nedostajalo, no iako je i sam pogled na neke od ponuđenih atrakcija djelovao zastrašujuće, uz sigurno vodstvo domaćina, ali i vrlo odgovorno ponašanje mladih gostiju te njihovih razrednika, mjesta za stvarnu bojazan doista nije bilo. Puni dojmova, ali i okićeni medaljama za hrabrost nakon svladavanja straha od vratolomno brzog spuštanja na sigurnosnoj sajli (zip line), zalutalog metka punog boje (paintball) i hoda po visećim mostovima (bridgeing), mlad avanturisti sretno su stigli kući.Tagovi: ii. osnovna škola bjelovar, izlet, avantura, ogulin, ivana brlić mažuranić

Pobjednica Karolina Kalabek znala naizust 549 decimala broja »pi«!

Druga Drugoj

Božićna priredba II. osnovne škole Bjelovar

Članovi taekwondo kluba Omege dobili pohvalnice za vanškolske aktivnosti

Druga osnovna proslavila 240. rođendan

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Rezultati petog košarkaškog turnira M-11

Veliki interes prosvjetara za predavanje o održavanju discipline u razredu

ŽOK Bjelovar II – ŽOK Vrbovec II 3:1

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

nude kredite između posebice

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO