NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Mali književni razgovori sa Stellom Zavišić

Mali književni razgovori sa Stellom Zavišić

Stella je autorica romana »Iskra« kojeg je napisala još u 7. razredu osnovne škole, autorica je preporuka za knjiga na portalu »Čitaj me«, a jednu godinu pisala je kolumne u časopisu za mlade OK. Uz pisanje i čitanje, Stella se u svoje slobodno vrijeme bavila i fotografijom.

28.04.2017. PIŠE: Medicinska škola Bjelovar FOTO: Medicinska škola Bjelovar PREGLEDA: 2150


BJELOVAR Netko od umnih ljudi nedavno je izjavio kako trebamo prestati tražiti uzore već trebamo pokušati sami biti uzor. Djevojka koja se već dugi niz godina, možda i oduvijek, ponaša i radi tako da može biti uzor našim tinejdžerima je Stella Zavišić, svestrana maturantica bjelovarske Gimnazije.  Stella je autorica romana »Iskra« kojeg je napisala još u 7. razredu osnovne škole, autorica je preporuka za knjiga na portalu »Čitaj me«, a jednu godinu pisala je kolumne u časopisu za mlade OK. Uz pisanje i čitanje, Stella se u svoje slobodno vrijeme bavila i fotografijom.Upravo zbog svega pobrojenog, odlučili smo pozvati Stellu u našu školsku knjižnicu, i to u tjednu nakon državne manifestacije Noć knjige (27. travnja) kada se još uvijek uvelike govori o čitanju i knjigama. Organizatori književnog susreta bile su Ekonomska i birotehnička i Medicinska škola Bjelovar. 

Razgovor s autoricom bio je ugodan, a na pitanja voditeljica Isabelle Cindrić  i Anje Rupe, Stella je odgovarala elokventno i pokazala kako odlično barata riječima te da je ovladala magijom naracije. Podijelila je s publikom svoja razmišljanja o pisanju, autorima, romanu prvijencu, ali i svojim planovima za budućnost. Najviše se razgovaralo o romanu »Iskra« i o tome hoće li iskra postati plamen, odnosno požar i kada će to biti?! Za sve zainteresirane »Iskra« je romanu vampirske tematike koja je vrlo bliska mladima. Roman je moguće posuditi u školskoj ili našoj gradskoj knjižnici. Svi koji se žele osvjedočiti u kvalitetu Stellinog pisanja (i bez ijednog vampira) mogu pročitati tekst »Oprostite, gospođo, koliko košta ljubaznost« s kojim je prošle godine sudjelovala na državnom LiDraNu. Zbornik je dostupan ovdje.Dio ovog teksta pročitala je Petra Ileković, a za glazbene predahe tijekom književnog susreta zaslužni su Maja Šijić, Antonela Lovreković, Davor Lendl i Adela Babec.

Na kraju, Stella Zavišić ostavila je dojam pametne mlade djevojke za koju je karijera slavne spisateljice već »gotova stvar«. S veseljem i  znatiželjom iščekujemo nove radove.

Tagovi: stella zavišić, maturantica, gimnazija bjelovar, čitaj me, ekonomska i birotehnička škola, medicinska škola bjelovar

Vršnjacima predstavljen roman »Iskra« maturantice gimnazije Stelle Zavišić

Za kraj… Natali

Bjelovarski gimnazijalci izborili prolaz na državnu razinu natjecanja u košarci

Bjelovarski gimnazijalci uspješni u Primoštenu

Učenici iz bjelovarske Gimnazije završili na Prekršajnom sudu

Pučki korizmeni napjevi u Velikoj Pisanici

Kreću europski projekti od 6 milijuna kuna ulaganja u obnovu Doma zdravlja u Daruvaru te glazbenu školu Brune Bjelinskog

Igor Brajdić: »Dođite u centar grada i fotkajte se uz najstariju pisanicu u Hrvatskoj!«

Još samo dva dana do uvoda u Uskrs

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Preminuo omiljeni profesor

Koving – dva desetljeća uspjeha

Iz prvaka Slovenije stiglo 20 lopti u Ždralove

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO