NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Mali književni razgovori sa Stellom Zavišić

Mali književni razgovori sa Stellom Zavišić

Stella je autorica romana »Iskra« kojeg je napisala još u 7. razredu osnovne škole, autorica je preporuka za knjiga na portalu »Čitaj me«, a jednu godinu pisala je kolumne u časopisu za mlade OK. Uz pisanje i čitanje, Stella se u svoje slobodno vrijeme bavila i fotografijom.

28.04.2017. PIŠE: Medicinska škola Bjelovar FOTO: Medicinska škola Bjelovar PREGLEDA: 1992


BJELOVAR Netko od umnih ljudi nedavno je izjavio kako trebamo prestati tražiti uzore već trebamo pokušati sami biti uzor. Djevojka koja se već dugi niz godina, možda i oduvijek, ponaša i radi tako da može biti uzor našim tinejdžerima je Stella Zavišić, svestrana maturantica bjelovarske Gimnazije.  Stella je autorica romana »Iskra« kojeg je napisala još u 7. razredu osnovne škole, autorica je preporuka za knjiga na portalu »Čitaj me«, a jednu godinu pisala je kolumne u časopisu za mlade OK. Uz pisanje i čitanje, Stella se u svoje slobodno vrijeme bavila i fotografijom.Upravo zbog svega pobrojenog, odlučili smo pozvati Stellu u našu školsku knjižnicu, i to u tjednu nakon državne manifestacije Noć knjige (27. travnja) kada se još uvijek uvelike govori o čitanju i knjigama. Organizatori književnog susreta bile su Ekonomska i birotehnička i Medicinska škola Bjelovar. 

Razgovor s autoricom bio je ugodan, a na pitanja voditeljica Isabelle Cindrić  i Anje Rupe, Stella je odgovarala elokventno i pokazala kako odlično barata riječima te da je ovladala magijom naracije. Podijelila je s publikom svoja razmišljanja o pisanju, autorima, romanu prvijencu, ali i svojim planovima za budućnost. Najviše se razgovaralo o romanu »Iskra« i o tome hoće li iskra postati plamen, odnosno požar i kada će to biti?! Za sve zainteresirane »Iskra« je romanu vampirske tematike koja je vrlo bliska mladima. Roman je moguće posuditi u školskoj ili našoj gradskoj knjižnici. Svi koji se žele osvjedočiti u kvalitetu Stellinog pisanja (i bez ijednog vampira) mogu pročitati tekst »Oprostite, gospođo, koliko košta ljubaznost« s kojim je prošle godine sudjelovala na državnom LiDraNu. Zbornik je dostupan ovdje.Dio ovog teksta pročitala je Petra Ileković, a za glazbene predahe tijekom književnog susreta zaslužni su Maja Šijić, Antonela Lovreković, Davor Lendl i Adela Babec.

Na kraju, Stella Zavišić ostavila je dojam pametne mlade djevojke za koju je karijera slavne spisateljice već »gotova stvar«. S veseljem i  znatiželjom iščekujemo nove radove.

Tagovi: stella zavišić, maturantica, gimnazija bjelovar, čitaj me, ekonomska i birotehnička škola, medicinska škola bjelovar

Vršnjacima predstavljen roman »Iskra« maturantice gimnazije Stelle Zavišić

Za kraj… Natali

Učenici iz bjelovarske Gimnazije završili na Prekršajnom sudu

Lijep uspjeh četvoro bjelovarskih gimnazijalaca

Domaće zadaće direktno u online obliku

Obilježena godišnjica smrti istaknutog političara Stanislava Pavića

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO