NASLOVNAKULTURNO ZVONOFILM

Dodijeljene nagrade za najbolje filmove na Dječjem filantropskom filmskom festivalu

Dodijeljene nagrade za najbolje filmove na Dječjem filantropskom filmskom festivalu

Svečana dodjela priznanja organizira se u sklopu projekta pod nazivom »Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj« financiranog iz EU programa IPA 2012. Ovo je prva godina kako Zaklada Zamah organizira Dječji filantropski filmski festival.

11.04.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Romana Pavlović PREGLEDA: 732


VELIKI GRĐEVAC U Športsko-rekreacijskom centru Kukavica, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj »Zamah« u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, u petak 7. travnja, održana je svečana dodjela priznanja za filmove u sklopu Dječjeg filantropskog filmskog festivala.

Svečana dodjela priznanja organizira se u sklopu projekta pod nazivom »Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj« financiranog iz EU programa IPA 2012. Ovo je prva godina kako Zaklada Zamah organizira Dječji filantropski filmski festival. Prijave za Dječji filantropski filmski festival primale su se online putem i trajale su od prosinca 2016. do ožujka 2017. U tom razdoblju zaprimljeno je 58 prijavnica s filmovima, od čega je 37 filmova zadovoljilo unaprijed propisane i objavljene kriterije.Stručni žiri izdvojio je deset najboljih filmova koji su bili prikazani u Kukavici, a proglašena su tri najbolja filma. Treće mjesto osvojio je film »Hej, čuješ li me?« OŠ Stubičke Toplice. Drugo mjesto osvojio je film »Da bismo srcem gledati znali« OŠ Strahoninec, dok je najbolji film festivala proglašen film »Pričalice«, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, koji govori o podučavanju romske djece hrvatskom jeziku. Autori su nagrađeni pretplatom na hrvatske filmske časopise, fotoaparatom Cannon EOS 12000D i objektivima.

– Dječji filantropski filmski festival jedini je u svijetu koji u prvi plan stavlja čovjekoljublje, daje pozitivna rješenja, te želi filmom pokazati kako se putem filantropije svijet oko nas mijenja na bolje. Činiti dobro trebamo svi zajedno i svakoga dana. Želim istaknuti da Bjelovarsko-bilogorska županija razvija odličnu suradnju s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj „Zamah“ već unatrag nekoliko godina, a želimo zajedno postići zamah u razvoju civilnog društva – rekla je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić prilikom otvaranja filmskog festivala.

Nakon dodjele nagrada, uslijedile su filme radionice te obilazak Kulturnog centra Mato Lovrak.Tagovi: zaklada zamah, dječji filantropski filmski festival, stvaranje filantropske kulture u hrvatskoj, dječji film, veliki grđevac, kukavica

Blagdan Velike Gospe na grđevačkim bazenima

Praznična subota na grđevačkim bazenima

Nedjelja na grđevačkim bazenima

Nedjelja na grđevačkim bazenima

Plave ribe pokazale svoje čari u grđevačkom Top Gearu

Dani piva u Daruvaru

Novi vlakovi do Zagreba

Multitalentirana umjetnica

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

Ponuda KRRDITA Dostupan carineevoisier3@gmail.com

Ponuda KRRDITA Dostupan carineevoisier3@gmail.com

Ponuda KRRDITA Dostupan carineevoisier3@gmail.com

Ponuda KRRDITA Dostupan carineevoisier3@gmail.com

Ponuda KRRDITA Dostupan carineevoisier3@gmail.com

Blagdan Velike Gospe u Novoj Rači

Zlatko Pejaković u Novoj Rači

Lidl Hrvatska objavio natječaj za zapošljavanje mladih

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO