NASLOVNAKULTURNO ZVONOFILM

Dodijeljene nagrade za najbolje filmove na Dječjem filantropskom filmskom festivalu

Dodijeljene nagrade za najbolje filmove na Dječjem filantropskom filmskom festivalu

Svečana dodjela priznanja organizira se u sklopu projekta pod nazivom »Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj« financiranog iz EU programa IPA 2012. Ovo je prva godina kako Zaklada Zamah organizira Dječji filantropski filmski festival.

11.04.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Romana Pavlović PREGLEDA: 831


VELIKI GRĐEVAC U Športsko-rekreacijskom centru Kukavica, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj »Zamah« u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, u petak 7. travnja, održana je svečana dodjela priznanja za filmove u sklopu Dječjeg filantropskog filmskog festivala.

Svečana dodjela priznanja organizira se u sklopu projekta pod nazivom »Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj« financiranog iz EU programa IPA 2012. Ovo je prva godina kako Zaklada Zamah organizira Dječji filantropski filmski festival. Prijave za Dječji filantropski filmski festival primale su se online putem i trajale su od prosinca 2016. do ožujka 2017. U tom razdoblju zaprimljeno je 58 prijavnica s filmovima, od čega je 37 filmova zadovoljilo unaprijed propisane i objavljene kriterije.Stručni žiri izdvojio je deset najboljih filmova koji su bili prikazani u Kukavici, a proglašena su tri najbolja filma. Treće mjesto osvojio je film »Hej, čuješ li me?« OŠ Stubičke Toplice. Drugo mjesto osvojio je film »Da bismo srcem gledati znali« OŠ Strahoninec, dok je najbolji film festivala proglašen film »Pričalice«, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, koji govori o podučavanju romske djece hrvatskom jeziku. Autori su nagrađeni pretplatom na hrvatske filmske časopise, fotoaparatom Cannon EOS 12000D i objektivima.

– Dječji filantropski filmski festival jedini je u svijetu koji u prvi plan stavlja čovjekoljublje, daje pozitivna rješenja, te želi filmom pokazati kako se putem filantropije svijet oko nas mijenja na bolje. Činiti dobro trebamo svi zajedno i svakoga dana. Želim istaknuti da Bjelovarsko-bilogorska županija razvija odličnu suradnju s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj „Zamah“ već unatrag nekoliko godina, a želimo zajedno postići zamah u razvoju civilnog društva – rekla je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić prilikom otvaranja filmskog festivala.

Nakon dodjele nagrada, uslijedile su filme radionice te obilazak Kulturnog centra Mato Lovrak.Tagovi: zaklada zamah, dječji filantropski filmski festival, stvaranje filantropske kulture u hrvatskoj, dječji film, veliki grđevac, kukavica

Osmaši na terenskoj nastavi u Vukovaru

Harmonikaš iz Velikog Grđevca kreće na studij glazbe u Kragujevac

Župan Bajs zadovoljan poslovanjem velikogrđevičkih bazena

Blagdan Velike Gospe na grđevačkim bazenima

Praznična subota na grđevačkim bazenima

Ženska klapa Stentoria pjevala na 13. Smotri »Puna mi Pula«

Sokolu dvije pobjede u tri kola

Pri kraju energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

Bjelovar prvi »Tax free« grad u Hrvatskoj

KREDIiT PONUDA 3

odobravanja kredita za 1 dan.

Financijska pomoć.

Financijska pomoć.

Besplatno je novac kredit između Konkretno

Posljednje zbogom Borisu Bradiću

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO