NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Obuka srednjoškolaca o sigurnosti u prometu, s neplaniranom dodatnom vježbom

Obuka srednjoškolaca o sigurnosti u prometu, s neplaniranom dodatnom vježbom

Pored interaktivnog predavanja, učenicima se u simulatoru pokazuje kako preživjeti nesreću, te im i neplanirano pokazano kakva iznenađenja se mogu očekivati

04.04.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 3377


BJELOVAR U okviru Preventivno-edukativnog programa »KLIK« – navika odgovornog ponašanja, djelatnici prometne policije održali su u utorak 4. travnja u 13 sati dogovorenu vježbu ispred V. osnovne škole u Bjelovaru. Održava je i tiskovna konferencija na kojoj su gospodin Marijan Polašek iz Auto kluba Bjelovar kao nositelj aktivnosti i gospodin Josip Vincelj kao predstavnik MUP-a, koji u suradnji provode edukaciju, pojasniti svrhu i cilj edukacije.Predstavnici MUP-a – policijskih postaja, policijskih uprava i Ravnateljstva policije ocijenili su projekt najvišom ocjenom. Profesori i ravnatelji škola iskazali su interes da što već broj njihovih učenika prođe edukaciju. Učenici također pozitivno reagiraju na sadržaj i način provedbe edukacije. Opći je zaključak da program doprinosi smanjenju stradanja mladih u prometu, a ostvareni prošlogodišnji rezultati obvezali su HAK da zbog sigurnosti mladih nastavi započeto.Program traje dva školska sata; u prvom se satu interaktivnim predavanjem objašnjava smisao i svrsishodnost sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče, filmove i spotove zorno se pojašnjava kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i aspekt opće i osobne kulture. Tijekom drugog školskog sata, instruktori i demonstratori HAK-a i autoklubova, učenicima omogućuju da na simulatorima prevrtanja i sudara »dožive« prometne nesreća u kontroliranim uvjetima. Upravo se tijekom te demonstracije učenicima V. osnovne dogodio mali incident – dvojica učenika ostala su zaglavljena u simulatoru s blokiranim vratima, te su mirno i koncentrirano slijedeći upute, izašli kroz prozor. Bolji način demonstriranja važnosti mirnoće i razumnog ponašanja prilikom prometnih nesreća teško da se može zamisliti, a najbolje od svega je što su učenici na neplaniranu »praktičnu nastavu« reagirali baš kako treba – mirno i staloženo, s uspješnim izlaskom iz simuliranog »havariranog« vozila.

Tagovi: promet, sigurnost u prometu, klik, policija

I prošli vikend trećina vozača u prekršaju

Policijska uprava i ovaj vikend najavljuje pojačani nadzor

Policija i ovog vikenda ulovila previše prekršitelja

Radionica o prometnoj sigurnosti u Trećoj osnovnoj

Iz Policijske uprave najavljuju još jedan vikend pojačanog nadzora

Rutinska pobjeda bjelovarskih rukometašica za ostanak u »gornjem domu« ljestvice

Gradonačelnik Hrebak obišao završene radove u rukometnoj dvorani

Gradonačelnik Hrebak s turskim veleposlanikom obišao gradilište elektrane u Velikoj Cigleni

Županija podržala projekt izgradnje podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju

KLIK DO KREDIT i POZAJMICE

BRZE POZAJMICE BEZ HROKa

Nudimo Novcane Pozajmnice

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Od prekjučer se u Bjelovaru nudi prava, izvorna pizza

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Roberta igra tenis na Floridi

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO