NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Obuka srednjoškolaca o sigurnosti u prometu, s neplaniranom dodatnom vježbom

Obuka srednjoškolaca o sigurnosti u prometu, s neplaniranom dodatnom vježbom

Pored interaktivnog predavanja, učenicima se u simulatoru pokazuje kako preživjeti nesreću, te im i neplanirano pokazano kakva iznenađenja se mogu očekivati

04.04.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 3297


BJELOVAR U okviru Preventivno-edukativnog programa »KLIK« – navika odgovornog ponašanja, djelatnici prometne policije održali su u utorak 4. travnja u 13 sati dogovorenu vježbu ispred V. osnovne škole u Bjelovaru. Održava je i tiskovna konferencija na kojoj su gospodin Marijan Polašek iz Auto kluba Bjelovar kao nositelj aktivnosti i gospodin Josip Vincelj kao predstavnik MUP-a, koji u suradnji provode edukaciju, pojasniti svrhu i cilj edukacije.Predstavnici MUP-a – policijskih postaja, policijskih uprava i Ravnateljstva policije ocijenili su projekt najvišom ocjenom. Profesori i ravnatelji škola iskazali su interes da što već broj njihovih učenika prođe edukaciju. Učenici također pozitivno reagiraju na sadržaj i način provedbe edukacije. Opći je zaključak da program doprinosi smanjenju stradanja mladih u prometu, a ostvareni prošlogodišnji rezultati obvezali su HAK da zbog sigurnosti mladih nastavi započeto.Program traje dva školska sata; u prvom se satu interaktivnim predavanjem objašnjava smisao i svrsishodnost sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče, filmove i spotove zorno se pojašnjava kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i aspekt opće i osobne kulture. Tijekom drugog školskog sata, instruktori i demonstratori HAK-a i autoklubova, učenicima omogućuju da na simulatorima prevrtanja i sudara »dožive« prometne nesreća u kontroliranim uvjetima. Upravo se tijekom te demonstracije učenicima V. osnovne dogodio mali incident – dvojica učenika ostala su zaglavljena u simulatoru s blokiranim vratima, te su mirno i koncentrirano slijedeći upute, izašli kroz prozor. Bolji način demonstriranja važnosti mirnoće i razumnog ponašanja prilikom prometnih nesreća teško da se može zamisliti, a najbolje od svega je što su učenici na neplaniranu »praktičnu nastavu« reagirali baš kako treba – mirno i staloženo, s uspješnim izlaskom iz simuliranog »havariranog« vozila.

Tagovi: promet, sigurnost u prometu, klik, policija

Policija najavljuje pojačani nadzor prekoračenja brzine

Prvi asfalt pedesetih, ceste u šezdesetima

Policija lovila prometne prekršitelje i ulovila ih 32

Čitateljica Zvona poziva policiju da brzinu kontrolira u Ulici Željka Markovića

Predložite lokacije za pojačani nadzor pridržavanja ograničenja brzine

U petak besplatno klizanje, u subotu utakmica Medvjeda

Na bjelovarskom Korzu puštani ljubičasti baloni za prerano rođenu djecu

Održan seminar o ruralnom turizmu

Rafael Pranjić izabran za malog gradonačelnika

Dobiti kredit u 4 sata

Nudimo Novčane Pozajmice

Krediti 100 od garanciju za vijesti godine 2018

Krediti 100 od garanciju za vijesti godine 2018

Krediti 100 od garanciju za vijesti godine 2018

U prometnoj nesreći u Trojstvenom Markovcu dvoje lakše ozlijeđenih

Prepolovio traktor i pobjegao

Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO