NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Prijava dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, u Ministarstvo zdravlja

IZJAVA ŽUPANA DAMIRA BAJSA VEZANA NA TVRDNJE SABORSKOG ZASTUPNIKA MIRE TOTGERGELIA O PROJEKTU GRADNJE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR
Prijava dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, u Ministarstvo zdravlja

U uvjetima natječaja jasno je naznačeno kome se daje prijava, prijava se daje Ministarstvu zdravstva, a nakon što oni daju pozitivno mišljenje na projekt onda se prosljeđuje prema Ministarstvu regionalnog razvoja – izjavio je župan Bajs

10.02.2017. PIŠE: Romana Pavlović FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 2031


BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, jučer 9. veljače, dao je izjavu za medije vezanu na tvrdnje saborskog zastupnika Mire Totgergelia, koji je u svom obraćanju medijima izjavio kako Opća bolnica Bjelovar nije podnijela prijavu na natječaj za gradnju nove zgrade bolnice.

– Saborski zastupnik Miro Totgergeli i moj protukandidat na predstojećim izborima dao je izjavu za kojom pokazuje zanimanje za gradnju nove zgrade bolnice u Bjelovaru. Ja pozdravljam to zanimanje, ali možda bi bilo bolje da je to bilo u trenutku kada je bivši ministar zdravstva Nakić poništio natječaj po kojem je osigurano 100 milijuna kuna za gradnju bolnice. Tada sam ja kao župan reagirao, našao se s ministrom i uspjeli smo dogovoriti to, da mi kao bolnica u Bjelovaru i bolnica Sisak, budemo jedine dvije bolnice koje imaju mogućnost prijaviti se na dva natječaja u vrijednosti 70 milijuna kuna. Što se tiče natječaja i eventualne neprijave na natječaj, ja znam da natječajna dokumentacija za EU fondove nije jednostavna i komplicirana i reći ću da je logično da kandidat za župana to ne mora znati, ali župan mora. Što se toga tiče, prijava je dana u Ministarstvo zdravstva, jer prijava ide u dvije faze. U uvjetima natječaja jasno je naznačeno kome se daje prijava, prijava se daje Ministarstvu zdravstva, a nakon što oni daju pozitivno mišljenje na projekt onda se prosljeđuje prema Ministarstvu regionalnog razvoja. Sve druge bolnice koje su dale zahtjeve prošle su istu proceduru, isto kao i pet bolnica koje su s nama sada u proceduri. Predložio bih da ne politiziramo stvari koje su od općeg interesa. Reći ću da prijava je dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, a mi smo bili na nekoliko sastanaka, kako u Ministarstvu zdravstva, tako i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Sada imamo novi sastanak iduće srijede upravo oko zgrade bolnice gdje pozivam i saborskog zastupnika da budemo zajedno i lobiramo kako bi bolnica dobila ono što treba, a to je 70 milijuna kuna na temelju građevne dozvole. Mi ne sporimo da stvari treba rješavati na odgovoran način temeljem natječaja, ali znamo da su i druge bolnice čekale mjesecima prije odobrenja. Želimo da zgrada dođe i da to bude nadpolitička tema. Gospodinu Totgergeliu ću reći da mi očekujemo da bude na sastanku ne na Trgu burze gdje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, već na Ksaveru, gdje je Ministarstvo zdravstva – izjavio je župan Bajs.

Tagovi: opća bolnica bjelovar, natječaj, eu fondovi, bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, miro totgergeli

Projekt gradnje nove bolničke zgrade prošao administrativnu provjeru

Bjelovarski navijači »bilih« donirali Dječji odjel bolnice

Facebook dražba Hajdukovog dresa iz utakmice s Bjelovarom

Povodom Majčinog dana žene iz Srca Bilogore podijelile ruže u rodilištu

Međunarodni dan primalja i Dan otvorenih vrata rodilišta u Općoj bolnici Bjelovar

Dani piva u Daruvaru

Novi vlakovi do Zagreba

Multitalentirana umjetnica

Tri HDZ-ovca na plakatu sreće

johnson owen

johnson owen

johnson owen

johnson owen

Jeste li u potrebi za krediiit

Argonauti srebrni na Neretvi

Blagdan Velike Gospe u Novoj Rači

Zlatko Pejaković u Novoj Rači

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO