NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Prijava dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, u Ministarstvo zdravlja

IZJAVA ŽUPANA DAMIRA BAJSA VEZANA NA TVRDNJE SABORSKOG ZASTUPNIKA MIRE TOTGERGELIA O PROJEKTU GRADNJE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR
Prijava dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, u Ministarstvo zdravlja

U uvjetima natječaja jasno je naznačeno kome se daje prijava, prijava se daje Ministarstvu zdravstva, a nakon što oni daju pozitivno mišljenje na projekt onda se prosljeđuje prema Ministarstvu regionalnog razvoja – izjavio je župan Bajs

10.02.2017. PIŠE: Romana Pavlović FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 2201


BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, jučer 9. veljače, dao je izjavu za medije vezanu na tvrdnje saborskog zastupnika Mire Totgergelia, koji je u svom obraćanju medijima izjavio kako Opća bolnica Bjelovar nije podnijela prijavu na natječaj za gradnju nove zgrade bolnice.

– Saborski zastupnik Miro Totgergeli i moj protukandidat na predstojećim izborima dao je izjavu za kojom pokazuje zanimanje za gradnju nove zgrade bolnice u Bjelovaru. Ja pozdravljam to zanimanje, ali možda bi bilo bolje da je to bilo u trenutku kada je bivši ministar zdravstva Nakić poništio natječaj po kojem je osigurano 100 milijuna kuna za gradnju bolnice. Tada sam ja kao župan reagirao, našao se s ministrom i uspjeli smo dogovoriti to, da mi kao bolnica u Bjelovaru i bolnica Sisak, budemo jedine dvije bolnice koje imaju mogućnost prijaviti se na dva natječaja u vrijednosti 70 milijuna kuna. Što se tiče natječaja i eventualne neprijave na natječaj, ja znam da natječajna dokumentacija za EU fondove nije jednostavna i komplicirana i reći ću da je logično da kandidat za župana to ne mora znati, ali župan mora. Što se toga tiče, prijava je dana u Ministarstvo zdravstva, jer prijava ide u dvije faze. U uvjetima natječaja jasno je naznačeno kome se daje prijava, prijava se daje Ministarstvu zdravstva, a nakon što oni daju pozitivno mišljenje na projekt onda se prosljeđuje prema Ministarstvu regionalnog razvoja. Sve druge bolnice koje su dale zahtjeve prošle su istu proceduru, isto kao i pet bolnica koje su s nama sada u proceduri. Predložio bih da ne politiziramo stvari koje su od općeg interesa. Reći ću da prijava je dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, a mi smo bili na nekoliko sastanaka, kako u Ministarstvu zdravstva, tako i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Sada imamo novi sastanak iduće srijede upravo oko zgrade bolnice gdje pozivam i saborskog zastupnika da budemo zajedno i lobiramo kako bi bolnica dobila ono što treba, a to je 70 milijuna kuna na temelju građevne dozvole. Mi ne sporimo da stvari treba rješavati na odgovoran način temeljem natječaja, ali znamo da su i druge bolnice čekale mjesecima prije odobrenja. Želimo da zgrada dođe i da to bude nadpolitička tema. Gospodinu Totgergeliu ću reći da mi očekujemo da bude na sastanku ne na Trgu burze gdje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, već na Ksaveru, gdje je Ministarstvo zdravstva – izjavio je župan Bajs.

Tagovi: opća bolnica bjelovar, natječaj, eu fondovi, bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, miro totgergeli

Ravnatelj bolnice Ali Allouch i župan Damir Bajs u Zagrebu potpisali ugovore za izgradnju nove bolnice s ministricom

Druga faza izgradnje nove bjelovarske bolnice prošla na natječaju

Projekt gradnje nove bolničke zgrade prošao administrativnu provjeru

Bjelovarski navijači »bilih« donirali Dječji odjel bolnice

Facebook dražba Hajdukovog dresa iz utakmice s Bjelovarom

O izradi Programa za mlade u Velikoj vijećnici

Antun Ibriks – 40 godina brinuo o estetskom identitetu Prve osnovne

Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

Nakon češkog, uče se i mađarski, albanski....

Dajte svoj božićni odmor

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Dobio sam KEEDITA od tvrtke Gda Tamara.

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Bjelovarčanin Saša Tklačević, prvi pobjednik Big Brothera, postao švedski poduzetnik

Kolindu Grabar-Kitarović dočekali gradonačelnik Hrebak i župan Bajs sa suradnicima

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO