NASLOVNAOSOBA TJEDNA

Smijeh u opisu radnog mjesta

OSOBA TJEDNA – BJELOVARČANKA VANJA JOVANČEVIĆ ČLANICA JE KREATIVNOG TIMA PRVOG STAND UP COMEDY KLUBA U REGIJI
Smijeh u opisu radnog mjesta

Sljedećeg tjedna, zahvaljujući njoj, Bjelovarčani će imati priliku prisustvovati »Ladies showu«, stand up nastupima triju istaknutih komičarki iz Hratske, Slovenije i Srbije.

05.02.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 7119


Ideja za organiziranjem i pokretanjem događanja za mlade javila se još 2007. kada je s nekolicinom prijatelja u Bjelovaru pokrenula udrugu Bjelovarski klub mladih. Baveći se organizacijom sadržaja koji su u gradu kronično nedostajali, upoznala je Marinu Orsag, jednu od najpoznatijih hrvatskih komičarki. Preko Bjelovarskog kluba mladih, organiziran je tada prvi stand up comedy show u Bjelovaru, u Domu kulture, a sve karte su u rekordnom roku bile rasprodane. Stvari s udrugom poslije nisu tekle baš glatko, a Vanja je u međuvremenu promijenila nekoliko poslova; od rada na benzinskoj crpki do posla project managera i stručnog suradnika u konzultantskoj tvrtki.

– Jednog dana nazvala me Marina i predložila mi da radim za Studio Smijeha. U tom sam trenutku bila nezaposlena i naravno,  pristala sam – prisjeća se početaka na današnjem radnom mjestu Vanja. Prošle godine organizacija je proslavila 5 godina rada, a naša sugovornica ističe kako je sjajno biti dio takve jedne uspješne priče i znati da je doprinijela razlogu za slavlje. Stand up se kao forma popularizirao posljednjih petnaestak godina, a osim sve većeg broja poklonika, raste i broj onih koji se okušavaju u stand up nastupima.

– Scena sve više raste, a samim tim je stand up u Hrvatskoj postao nezaobilazan način urbane zabave. U Zagrebu se svaki dan održavaju večeri stand upa, a osim regionalnih komičara i komičarki organiziramo i gostovanja iz cijelog svijeta – dodaje naša sugovornica ističući neke od najzanimljivijih gostovanja.

– Nedavno nam je gostovala grčka komičarka koja je među prve tri najsmješnije osobe na svijetu. Također smo nedavno ugostili i australskog komičara koji drži Guinnessov rekord za najmanjeg komičara na svijetu – pojašnjava Vanja. U Hrvatskoj je najjača stand up scena, naravno, u Zagrebu, no polako se stvari pomiču s mrtve točke i u Splitu te u Rijeci. Ipak, nisu izuzeti ni drugi gradovi u kojima se redovito organiziranju ovakvi sadržaji.

Posao community managera i PR-a je i da prati trendove na tržištu i prepoznaje njegove potrebe. Sadržaja za mladih danas je sve više, no polako se javlja potreba za sadržajima zanimljivim drugim skupinama.

– Nedavno smo počeli s organizacijom plesnjaka za zlatnu dob jer i za njih nedostaje sadržaja, a redovito organiziramo i kazališne predstave za djecu u kojima glume i naši komičari – dodaje Vanja kojoj, usprkos opisu radnog mjesta, ne nedostaje vremena za privatni život.

– Posao koji radim podrazumijeva i da sam dostupna u svakom trenutku jer pravovremena informacija na pravom mjestu donosi i nove klijente. Posao je dinamičan, kreativan, ali i jako zahtjevan. Ipak, među nama koji radimo za »Studio smijeha« je puno opuštenija atmosfera nego među zaposlenicima neke klasične tvrtke. Pa napokon, radim s ljudima s odličnim smislom za humor – pojašnjava Vanja. Ipak, posao koji radi savršeno odgovara njezinom karakteru i životnom stilu.

– Oduvijek se bavim kojekakvim oblicima kreativnog izražavanja. Osim studija menadžmenta, studirala sam i na Akademiji primijenjenih umjetnosti sa željom da postanem kiparica tako da je umjetnost sastavni dio mog života, poslovno i privatno. Nakon posla se obično opuštam uz kreativne aktivnosti sa svojom kćeri Ramonom koja je također izuzetno kreativna pa se zna dogoditi da pilimo namještaj za barbike, izmišljamo recepte, šivamo... Provodim dosta vremena i sa psom, a nađe se i vremena za prijatelje. Uz veliku podršku svojih roditelja uspijem sebi priuštiti i dovoljno zabave, izlazaka, putovanja i svih sadržaja koji me čine sretnom i ispunjenom – iskreno priznaje Vanja.

U organizaciji Studija smijeha, sljedećeg četvrtka, 9. veljače u Bjelovarskom kazalištu zabavljat će vas komičarke Marina Orsag iz Hrvatske, Martina Ipša iz Slovenije i Jelena Radanović iz Srbije. Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti u caffe baru Lemon na bjelovarskom korzu, a show u bivšem prostoru H8 (današnje Bjelovarsko kazalište) počinje u 20:30 sati.Tagovi: studio smijeha, smijeh, vanja jovančević, stand up comedy

Nasmijte se na račun muškaraca uz stand up komediju »The men show«

Ladies show oduševio Bjelovarčane

Marić obećao Tomincu da će pitanje zemljišta budućeg stadiona biti uskoro riješeno

Veliki rezultat u malom nogometu

Župan Damir Bajs najavio dvadeset četvrte Dane hrvatskog pučkog teatra

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

Gradonačelnik Hrebak najavit će gradski natječaj za najbolju start-up tvrtku

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Nudimo Novčane Pozajmice

Financijska pomoć.

nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO