NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Pas upao u otvor dubok 2 metra, spasili ga bjelovarski vatrogasci

PJEŠACI OPREZ! SNIJEG I BIOLOŠKI OTPAD SAKRIJU JAME I OŠTEĆENJA NA TLU
Pas upao u otvor dubok 2 metra, spasili ga bjelovarski vatrogasci

Žurne službe upozoravaju: Prijavite nezaštićene kanalizacijske otvore!

25.01.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 7534


BJELOVAR U jednom dijelu Brezovca, u blizini napuštenih stambenih zgrada, mi, vlasnici pasa običavamo pustiti pse da se istrče. Tako je bilo i toga dana, no pas mi je odjednom nestao iz vidokruga – pojašnjava tijek prošlotjednog događaja vlasnica neopreznog psa. Pas nije dolazio na pozive što je vlasnicu začudilo jer je riječ o socijaliziranom kućnom ljubimcu. Uskoro je u potragu krenuo i ostatak obitelji.– Jedna susjeda se odjednom sjetila da u blizini tih zgrada postoji jama bez poklopca odnosno ikakve zaštite. Krenuli smo onamo i doista, pas je bio u jami dubokoj oko 2 metra, u otprilike 40 centimetara vode – prisjeća se naša sugovornica koja je odmah pozvala 112, a vatrogasna kola su za 4 minute bila na mjestu nezgode.– Jedan od vatrogasaca se spustio u otvor, osigurao psa remenima i pomogao ekipi da ga izvuku. Nakon izvlačenja psa, osigurali su i zatvorili ulaz u otvor. Sve je trajalo nekoliko minuta i doista želim i ovim putem zahvaliti dečkima na sjajno i brzo odrađenom poslu – dodaje vlasnica četveronošca koji se, nasreću, izvukao bez ijedne ogrebotine. Vlasnica je željela ostati anonimna, no pristala je na objavu događaja kako bi još jednom istaknula sjajno odrađen posao ekipe Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar.Pozitivne statistike: sve je manje požara

Posljednjih petnaestak godina ukupan broj intervencija Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar je otprilike 200 po godini. Izuzetak je 2016. godina, kada je intervencija bilo dvostruko manje. Ipak, Davor Đalog, zapovjednik JVP Bjelovar, ističe da je ovakva statistika slučajnost jer je 2016. bila godina bez elementarnih nepogoda, velikih suša i poplava koje su inače uzrokom velikog broja intervencija godišnje. No, vatrogasce veseli značajno smanjenje broja intervencija zbog požara.

– Svijest ljudi o požarima porasla je značajno tijekom godina pa je doista, iz godine u godinu takvih intervencija sve manje. Povećao se broj takozvanih tehničkih intervencija – pojašnjava Davor Đalog ističući da je svrha vatrogasne službe spašavanje ljudi, životinja i imovine te da se vatrogasci beziznimno odazivaju na ovakve pozive.

– Dapače, upozorio bih građane i da nikako sami ne silaze u kanalizacijske otvore, septičke jame i slično. Osim očite opasnosti od ozljede, u takvim jamama može biti otrovnih plinova poput metana koji je već uzeo mnoge žrtve – ističe Davor Đalog.

Također, primijetite li nezaštićene otvore ili potencijalno opasna mjesta na javnim površinama, svakako dojavite nadležnim službama kako bi se moguće nesreće spriječile na vrijeme.

Tagovi: vatrogasci, jama, pas

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Francuski vatrogasci u Rovišću

Općine žele pridonijeti izradi novog zakona o vatrogastvu

Bajs održao konferenciju sa zapovjednicima vatrogasaca

Požar sa smrtnim ishodom u Bjelovaru

Rezultati petog košarkaškog turnira M-11

Veliki interes prosvjetara za predavanje o održavanju discipline u razredu

ŽOK Bjelovar II – ŽOK Vrbovec II 3:1

NK Mladost – NK Vrbovec 2:2

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO