NASLOVNAKULTURNO ZVONOGLAZBA

Sviraju udaraljkaši iz Italije, Belgije, Tajvana, Francuske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske

OD ČETVRTKA BJELOVAR 14. PUT UGOŠĆUJE MEĐUNARODNI UDARALJKAŠKI TJEDAN
Sviraju udaraljkaši iz Italije, Belgije, Tajvana, Francuske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske

Utemeljitelj i umjetnički ravnatelj festivala je Bjelovarčanin Igor Lešnik, profesor Muzičke akademije u Zagrebu, nekad i profesor bjelovarske glazbene škole, utemeljitelj je i studija udaraljki u nas

17.01.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zlatko Subotičanec PREGLEDA: 1388


BJELOVAR Tradicionalni festival udaraljkaša, jedinstven u Hrvatskoj i jedan od najvažnijih svoje vrste u svijetu, po četrnaesti će se put održati u Bjelovaru od 19. do 22. siječnja, javljaju iz Ureda bjelovarskog gradonačelnika. Kao i prijašnjih godina Grad Bjelovar je iznosom od 70 tisuća kuna glavni pokrovitelj i finacijer Međunarodnog udaraljkaškog tjedna u organizacije bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskoga.

Nastupit će tridesetak glazbenika iz Italije, Belgije, Francuske, Slovenije, Španjolske, Tajvana i Hrvatske. U bjelovarskom Domu kulture, u tri dana, održat će se dopodnevna predavanja i večernji koncerti s početkom u 19,30 sati. Zadnjega dana, 22. siječnja, održat će se revijalni Gala koncert u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.

Međunarodni udaraljkaški tjedan značajno pridonosi promociji i prepoznatljivosti Bjelovara, ali isto tako i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, kako profesora tako i učenika.

Idejni začetnik i umjetnički ravnatelj Međunarodnog udaraljkaškog tjedna u Bjelovaru je prof. Igor Lešnik, utemeljitelj studija udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prof. Lešnik odgojio je brojne naraštaje udaraljkaša u Hrvatskoj, a predavao je i u bjelovarskoj Glazbenoj školi. Redoviti je gost uglednih sveučilišta, član je domaćih i svjetskih udaraljkaških udruženja, čije stručne radove objavljuju sva udaraljkaška glasila.


Tagovi: international perception ensemble week, ipew, međunarodni udaraljkaški tjedan, Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Ujutro predavanja, navečer koncerti!

15. Međunarodni tjedan udaraljkaša od 17. do 20. siječnja u Bjelovaru i Zagrebu

Oni u nešto udarati moraju

Koncerti sadašnjih i bivših učenika i nastavnika

Ponuda kredita za ozbiljni i iskreni ljudi (zeljka.b

Zajam nudi izmedu ozbiljne brzo posebno u 48 sati (ze

Svi oni kojima je potrebna pomoc brzo(zeljka.baletic

Financiranje novac od 5.000 € ima 900.000 €(zeljka.b

Kredit za sumu od 7.000 evra ima 500.000 eura: (zelj

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO