NASLOVNAZVONIMO ZA VASŽIVOT

Ivan i Božica proslavili 50 godina braka

Ivan i Božica proslavili 50 godina braka

Prije pet desetljeća po mladenku stigao saonicama po dubokom snijegu

13.01.2017. PIŠE: Bjelovarski list FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 6773


BJELOVAR U krugu najbližih članova obitelji, Božica i Ivan Pugar iz Bjelovara, prošle su nedjelje proslavili 50 godina zajedničkog života. Zajednička životna priča ovog bračnog para seže u davnu 1964. godinu, u malo mjesto blizu Bjelovara, Utiskane, gdje su se na jednoj svadbi upoznali i odmah zaljubili.

– Bili smo jako mladi, imali smo 20 godina. Prije se nije moglo ići daleko tražiti curu, nije bilo auta, samo bicikl, tako da smo zahvalni svatovima koji su nas spojili – sjetno govori Ivan.

Bilo im je jako drago kada su vidjeli snijeg 8. siječnja ove godine jer na isti taj datum, pedeset godina ranije, snijeg je zabijelio njihove svatove. Bilo ga je, kažu, preko pola metra, ali to ih nije omelo u proslavi koja je trajala od nedjelje ujutro do ponedjeljka navečer. Prav je zimsku bajku doživjela Božica kada  je Ivan saonicama upregnutima u konje došao po nju u Nartu i odveo u Štefanje gdje su izrekli svoje sudbonosno da. Svatovi umalo da se nisu ni dogodili jer zbog tolikoga snijega nisu mogli naći svećenika koji bi došao u Nartu, no uz pomoć obitelji i prijatelja uspjeli su organizirati sve u Štefanju.– Danas me nazvala prijateljica i pitala jesam li na dan svadbe mislio da ću doživjeti pedeset godina braka. Nije mi bilo ni na kraj pameti, nisam o tome ni razmišljao tada – kazao je Ivan.

On i njegova supruga kao recept da dug brak navode poštivanje jedno drugoga

– To je jedina tajna, nema drugoga recepta jer trzavica i svađa će uvijek biti, ali sve to prođe i zaboravi se. Važno je da bračnog druga i nakon tolikih godina poštujete – otkrila nam je Božica.

Nakon svatova ostali su u Narti, njihovom rodnom kraju, do kraja siječnja kada su se preselili u Male Sredice gdje su skupa proveli idućih pedeset godina. Sve su preživjeli, za početak veliki snijeg, a kasnije i ozbiljnije probleme, veselili se dolasku djece i unuka, ali i zajedno tugovali u nekim situacijama. Njihova priča budi optimizam u vrijeme kada brakovi traju kratko, u vrijeme kada se svatovi odgađaju zbog sitnica i kada to slovo na papiru malo znači. Stoga, neka priča Ivana i Božice bude inspiracija svima mladima koji se spremaju uploviti u bračne vode.

Tagovi: zlatni pir, brak, ljubav, poljubac

Zlatni pir bračnog para Galović

VELIKO SLAVLJE BRAČNOG PARA SERTIĆ: Pastirska ljubav dogurala do dijamantnog pira

Ante i Martina razmijenili bračne zavjete

Sabaheta

Halo ljubavi!

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Kolegij svih pet gradonačelnika županije

Bajs na potpisivanju ugovora o prometnom masterplanu: »Najbitnije je opslužiti gospodarstvo«

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO