NASLOVNANA SVA ZVONAPOLITIKA

Bjelovaru treba nova energija i vizija, spreman sam preuzeti odgovornost

BJELOVARČANIN DARIO HREBAK KAŽE KAKO NEMA NITI JEDNE FUNKCIJE KOJA BI GA MOGLA ODVRATITI OD KANDIDATURE ZA GRADONAČELNIKA BJELOVARA
Bjelovaru treba nova energija i vizija, spreman sam preuzeti odgovornost

Ne zanima me saborska privilegija 6+6. Ne pada mi na pamet razočarati birače.

22.12.2016. PIŠE: Bjelovarski list FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 4494


Parlamentarni izbori su završili prije nekoliko mjeseci, niste uspjeli ući u Hrvatski Sabor, kakvi su vam daljnji planovi, hoćete li i Vi koristiti privilegiju šest plus šest?

Pokušao sam građanima objasniti zašto je bilo bitno da Bjelovar dobije svog saborskog zastupnika. Nažalost, usprkos nekoliko tisuća glasova podrške građana koji su mi dali svoj glas, nisam uspio, Bjelovar više nema svog saborskog zastupnika. Želim reći i da sam profesionalac i da imam svoju struku izvan politike, stečenu izvan politike. Vratio sam se prošli tjedan na svoje staro radno mjesto u MUP-u, svoju plaću želim zaraditi, a ne dobiti i to pogotovo ne na teret poreznih obveznika. Vjerujem u rad, ne u beneficije. Tako da me nikakav šest plus šest ne zanima. I iako je kampanja završila, to ne znači da i dalje nismo odgovorni prema biračima držati se onoga što smo zagovarali u kampanji. Dobio sam veliku podršku i povjerenje građana, nekoliko tisuća njih i ne pada mi na pamet razočarati ih.

VIŠE NEMAMO GLAS BJELOVARA U SABORU, ŽAO MI JE ŠTO JE PRIČA O GRADNJI BRZE CESTE UTIHNULA

Osvojili ste jako puno glasova upravo u našoj županiji, više od 4000 glasova, a ipak niste uspjeli ući u Sabor. Kako to objašnjavate?

Kad traje kampanja, Bjelovar je pun kandidata iz Zagreba koji dolaze po glas Bjelovarčana i onda ih narednih godina niti vidimo, niti se oni bave razvojem Bjelovara niti ikada spomenu ime Bjelovara u Saboru. Hvala i doviđenja za četiri godine. Kroz te godine Bjelovar stoji na margini, projekti se događaju »negdje drugdje« – ceste, mostovi, škole, bolnice itd. I tako poslije izbora, kad se svita političara vrati u Zagreb, naši bjelovarski problemi i projekti ostaju neriješeni i nerealizirani. Manji je problem što ja nisam uspio ući u Sabor, ali tragedija je da nitko iz Bjelovara nije tamo, a kad nisi tamo gdje se odluke donose, onda te lako i zaborave. Nakon izbora, ostao sam živjeti u Bjelovaru sa svojom obitelji i nije mi svejedno što Bjelovar stagnira.

HDZ-ova koalicijska lista s HSLS-om koji ste vi predstavljali je iznenađujuće pobijedila u II izbornoj jedinici iako vam nitko nije davao šanse obzirom da je HSS otišao na drugu stranu. Kako komentirate da ste u bitnome doprinijeli izbornom rezultatu, a s te su liste prije vas ušle čak četiri osobe u Sabor iako su osvojile gotovo duplo manje glasova od vas?

Nažalost, takav je izborni zakon. Što imaš viši položaj na listi, veće su ti šanse da ćeš ući u Sabor neovisno o broju preferencijalnih glasova. Meni je najviše žao građana iz našeg grada koji su mi dali najveću podršku, a danas nemamo nikoga da nas zastupa u Saboru i bori se za naše projekte. Najteže mi je pala činjenica da je povratkom Ivane Maletić u EU parlament pomicanjem liste ušao kolega iz Koprivnice u kojoj smo uvjerljivo izgubili izbore. Ostaje gorak okus da mi Bjelovarčani uvijek ostanemo kratkih rukava, a napravili smo više. Drugi puta moramo biti pametniji, birati svoje ljude.

SPREMAN SAM SE I ODREĆI MJESTA U VLADI DA BIH BIO GRADONAČELNIK BJELOVARA

Kako komentirate kuloarske priče da ćete odustati od kandidature za gradonačelnika i dati potporu HDZ-ovom kandidatu?

HSLS na slijedeće lokalne izbore izlazi sa svojim kandidatom za gradonačelnika. Gradska organizacija HSLS-a mi je dala podršku da se kandidiram za gradonačelnika Bjelovara. Svim ostalim kandidatima želim puno sreće, neka pobijedi najbolji. Ne postoji ta funkcija u Zagrebu zbog koje bih odustao od kandidature za gradonačelnika Bjelovara. Spreman sam se odreći i mjesta u Vladi da bih bio gradonačelnik Bjelovara. S druge strane, nisam spreman ni na kakve ucjene i ultimatume ukoliko oni postoje. Činjenica je da je većina državnih tajnika imenovana, ali vjerujem da će dogovor biti ispoštovan zbog rezultata naše liste u Bjelovaru i građana koji su mi dali svoju podršku. Stoga, ako mi građani daju svoje povjerenje i na lokalnim izborima, spreman sam se za naše projekte, prvenstveno boriti se još više za brzu cestu kao gradonačelnik Bjelovara. Od građana ću tražiti povjerenje da napokon probudimo Bjelovar, da ne gubimo vrijeme. Promjene se događaju brzo, a mi stojimo. Gradski odbor HSLS-a za gospodarstvo na čelu s mladim i perspektivnim stručnjakom Igorom Brajdićem upravo dovršava naš gospodarski program kojega ćemo predstaviti Bjelovarčanima i Bjelovarčankama i u kojemu ćemo ponuditi rješenja kako pokrenuti naš grad, privredu, poduzetništvo.

Kako ocjenjujete mandat još uvijek aktualnog gradonačelnika Antuna Korušeca?

Gospodin Korušec na čelu je grada već gotovo 10 godina i da je bio najbolji, jednostavno kod čovjeka dođe s vremenom do zasićenja, predugo je to i iscrpljujuće vremensko razdoblje. Mogu reći, kada se sve zbroji i oduzme, da je bio solidan gradonačelnik, iako sam se s njim rijetko slagao. Moglo je to biti i puno bolje. Međutim, Bjelovar se ne smije zadovoljiti s prosječnošću, nakon 10 godina, nisam siguran što više novoga može ponuditi građanima Bjelovara, a da mi to već nismo vidjeli. Pogledajte samo koliko se u tih 10 godina srozala najveća gradska manifestacija – Terezijana, o promašenoj lokaciji multimilijunske podzemne garaže da i ne govorim. Vrijeme je za promjene. Spreman sam preuzeti odgovornosti i podignuti Bjelovar iz letargije u koju je upao. Treba nam svježa energija i vizija razvoja novog modernog Bjelovara.

Za kraj, kako namjeravate provesti predstojeće blagdane i proslaviti ulazak u 2017.godinu?

Obiteljski sam čovjek i božićne i novogodišnje blagdane uvijek provodim u krugu obitelji. 2017. godinu supruga i ja očekujemo s nestrpljenjem jer ćemo uz sinčića dobiti još jednog člana naše obitelji. Iskoristio bih ovu priliku da našim građankama i građanima čestitam sretan Božić i poželim svima nama puno mira, zdravlja i veselja u predstojećoj 2017. godini.


Tagovi: dario hrebak, lokalni izbori, gradonačelnik bjelovara

Gradonačelnik Hrebak obišao završene radove u rukometnoj dvorani

Gradonačelnik Hrebak s turskim veleposlanikom obišao gradilište elektrane u Velikoj Cigleni

Dario Hrebak: Pametna ideja u Gradu Bjelovaru vrijedi više

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

Gradonačelnik Hrebak najavit će gradski natječaj za najbolju start-up tvrtku

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Klik do Kredit i Pozajmice

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Prijavite se za vaš brzi kredit danas

Od prekjučer se u Bjelovaru nudi prava, izvorna pizza

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Roberta igra tenis na Floridi

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO