NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren program za mlade

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren program za mlade

Županija je aplicirala projekt »Izrada programa za mlade Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje 2017.-2019. godine« na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

30.11.2016. PIŠE: Romana Pavlović FOTO: Romana Pavlović PREGLEDA: 1671


BJELOVAR Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić, u utorak 29. studenoga, potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt »Izrada programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2017.-2019.«.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija, kao nositelj projekta, aplicirala je projekt »Izrada programa za mlade Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje 2017.-2019. godine« na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u ukupnoj vrijednosti 98.274,18 kuna. Resorno ministarstvo odobrilo je bespovratna sredstva u iznosu od 55.360,00 kuna, a Županija će snositi ostali dio od 42.914,18 kuna.

Projektom »Izrada programa za mlade Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje 2017.-2019.« se želi ostvariti povezivanje savjeta mladih na području županije i potaknuti njihovo osnivanje, u onim gradovima i općinama gdje nisu osnovani.

Izradom Programa za mlade doprinijelo bi se osnaživanju udruga mladih i za mlade, te osnaživanju jedinica lokalne samouprave u svrhu podizanja kvalitete života mladih. U projektu aktivno će sudjelovati i Centar za civilne inicijative iz Zagreba, s kojim Bjelovarsko-bilogorska županija niz godina surađuje u osnaživanju udruga i aktivnog građanstva.

Prva aktivnost koja će se provesti je istraživanje i analiza potreba mladih. Savez za pravedno društvo Bjelovar organizirao bi i tribinu »Potrebe, problem i potencijal mladih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji« u svim gradovima županije, kako bi se uvidjelo kako mladi razmišljaju i što žele. Teme koje bi Tribine obuhvatile su izrada strateških planova za mlade, aktivno građanstvo i volontiranje, nezaposlenost mladih u ekonomiji 21. stoljeća, održivi razvoj i pravedno društvo. Također, putem projekta predviđeno je studijsko putovanje u Split, posjet udruzi Zdravi grad kao primjeru dobre prakse, a sa ciljem preslikavanja dobrog primjera u našu županiju i lokalnu zajednicu.


Tagovi: program, mladi, bjelovarsko-bilogorska županija

Gradonačelnik Hrebak s mladima i uspješnima

U Gradskoj vijećnici održan okrugli stol o mladima

Lidl Hrvatska objavio natječaj za zapošljavanje mladih

Mladi aktivno za ravnopravnost

Izrada Programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2017.-2019. godine

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO