NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Traže obnavljanje školske zgrade u Cigleni

ČLANOVI VIJEĆA RODITELJA UČENIKA PODRUČNE ŠKOLE CIGLENA OGORČENI SU UVJETIMA ŠKOLSKIH PROSTORIJA U KOJIMA NJIHOVA DJECA BORAVE ZA VRIJEME NASTAVE
Traže obnavljanje školske zgrade u Cigleni

S ciljem rješavanja problema obratili su se i medijima. Osim na dotrajalost zgrade i školskog inventara, pljušte i pritužbe na higijenske standarde. Ravnateljica Škole demantira navode. Uz nabrajanje dosadašnjih ulaganja u školski prostor i opremu podsjeća kako je članovima Vijeća roditelja i ove godine predstavljen Investicijski plan koji su roditelji prihvatili.

07.11.2016. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 2728


CIGLENA U našu redakciju javili su se predstavnici roditelja učenika Područne škole Ciglena revoltirani uvjetima u kojima njihova djeca polaze nastavu. Svoje prigovore uputili su skupno, ne želeći da ih se poimence oslovi. Njihovi podaci, kao i tonski zapis razgovora dostupni su redakciji.

Roditelji tvrde da škola ima dotrajalu stolariju te da prozori propuštaju vjetar i oborine iako su još otprije obećani novi prozori. Sve to uspoređuju s matičnom (I. osnovnom školom Bjelovar) gdje se, kako tvrde, uvodi podno grijanje, a nedavno je promijenjena i nadstrešnica nad ulazom.Ravnateljica I. osnovne škole Bjelovar, pod koju pripada Područna škola Ciglena, Tatjana Landsman  odgovara na roditeljske pritužbe.

– U investicijskom planu škole, koji je sastavni dio Godišnjeg plana i programa rada škole, a koji je javno dostupan dokument na školskoj Web stranici, već nekoliko godina planiramo ugradnju PVC stolarije te između ostalog, rekonstrukciju podova u PŠ Ciglena, asfaltiranje pristupne staze i izradu ograde oko škole – pojašnjava Landsman potvrđujući dotrajalost stolarije, no realizacija financijskog plana ovisi o osnivaču, a to je Grad Bjelovar.

– Kapitalna ulaganja, rekonstrukcije i sanacije  u školske objekte financira osnivač škole Grad Bjelovar koji ima i ostale korisnike s potrebama ulaganja u objekte, te je jasno da  prioritet ne može biti samo I.OŠ, a osim redovitih sredstava, osnivač redovito za obnovu  i ulaganja u objekte svojih korisnika  prijavljuje projekte energetske učinkovitosti iz fondova EU – dodaje ravnateljica ističući da je Investicijski plan i ove godine predstavljen Vijeću roditelja te prihvaćen i odobren s njihove strane.Tvrdnje o podnom grijanju u matičnoj školi, naglašava ravnateljica, neistinite su i potpuno neutemeljene jer se takvo grijanje u matičnu zgradu ne uvodi.

Roditelji su se požalili i na nepravednu raspodjelu novčanih sredstava koja se ulažu u matičnu i područne škole.– Nije istina da se ne ulaže u PŠ Ciglena u koju ulažemo u skladu s mogućnostima i to jednakim prioritetima kao i za ostale područne i matičnu školu. Prema gore navedenom, u razdoblju od jedne godine, PŠ Ciglena je u potpunost informatizirana, uveden je e-Dnevnik za sve razredne odjele, adaptirana je školska kotlovnica, iskopana nova septička jama, adaptiran je i potpuno uređen sanitarni čvor  za učenike te je ugrađena ograda na školskom trijemu. Učenici PŠ Ciglena imaju na raspolaganju, umjesto klasičnih vješalica, garderobne ormariće, koji su također  donacija jedne srednje škole, a koji su u itekako boljem stanju od garderobnih ormarića koje koriste učenici matične škole – iscrpno izvještava Landsman koju su začudile i pritužbe na loš sustav grijanja kao i tvrdnje da se jedna učionica zagrijava električnom grijalicom.– Jedina grijalica u toj PŠ  malog kapaciteta  bila je u upotrebi samo u jednoj učionici i to rijetko u rujnu mjesecu, a  prije početka sezone grijanja. Škola ima centralno grijanje koje uredno radi te je za centralno grijanje kupljen i ugrađen novi bojler u školskoj kotlovnici, sustav je  servisiran redovitim servisom  i pušten u pogon, a nakon pregleda ovlaštene tvrtke – odgovara Landsman

Rukovodstvu škole, prema riječima roditelja, otprije je poznat i problem s održavanjem škole. Nezadovoljni standardom čistoće, gnjevni su na domara koji ne čisti i ne održava vanjski i unutarnji prostor škole kako bi trebao. Podovi su oronuli i vrlo prljavi, kao i ostatak inventara, a zahodske školjke, postavljene prošle godine, uporni su roditelji, do danas nisu oprane nijednom.– Školski prostor, učionice, hodnik i sanitarni čvor te okoliš škole redovito se čiste te od strane voditeljice škole kao niti od učitelja nemam primjedbe na rad spremača/domara – odgovara ravnateljica te zaključuje:

– Uvjeti školovanja učenika u PŠ Ciglena su u skladu s državnim pedagoškim standardom, a naša ulaganja u PŠ Ciglena jednaka su ulaganjima u ostale PŠ kao i u matičnu školu i to sve ovisno o potrebama i financijskim mogućnostima – dodaje za kraj Landsman.

Iako je svima jasno da su prostorni uvjeti hrvatskih škola u većini slučajeva u zaostatku s primjerima sa zapada, tu boljku nije moguće lako i brzo riješiti.

Škola u Cigleni jedna je od rijetkih područnih škola u kojima se održava nastava za svih osam razreda osnovne škole. Ove godine, školu polaze sveukupno 82 učenika od 1. do 8. razreda.  Učenici koji su od 1. do 4. razreda polazili P.Š Tomaš i P.Š Kokinac, od 5. razreda također polaze školu u Velikoj Cigleni.  Osjetan je i dalje rastući problem smanjenja broja djece zbog čega je ove godine privremeno zatvorena PŠ Kokinac, a nastavi li se trend, moglo bi doći do zatvaranja malih područnih škola.Tagovi: područna škola ciglena, roditelji, učenici, vijeće roditelja, i. osnovna škola bjelovar

Dok bezbrižno pijete kavu u novootvorenom kafiću Relax o djeci brine animatorica

U Bjelovaru ponovno pokrenut Program Baby Fitness u Obiteljskom centru

Roditelji i učenici pokrenuli dječji buvljak

Osnovci odgledali predstave u vrtiću

Selfie s američkim diplomatom

HSS Braće Radić uz Posavca za gradonačelnika Bjelovara

ŽRK Bjelovar – ŽRK Lokomotiva 13:31

Bolnica dostupna samo na 242 250 i 242 255

Dogovoreno uvođenje novih direktnih linija na relaciji Bjelovar – Zagreb

VELIKO TROJSTVO - super povoljno

Hitno kredit: banka.finance01@gmail.com

Hitno kredit: banka.finance01@gmail.com

Nudimo kredite od 25 000 do 500 milijuna eura

hitno kredit : banka.finance01@gmail.com

Auto sletio s ceste, jedna osoba poginula, druga u bolnici

Nagazio bremzu, a drek se rasuo po cesti

Policija će svim raspoloživim ljudskim i tehničkim snagama nadzirati brzinu!

09.04.2017.ZELENA BLAGA BILOGORE

Nakon što se pronio glas da će aktualni gradonačelnik Antun Korušec na sljedećim lokalnim izborima poduprijeti HDZ-ova kandidata Antu Topalovića, odlučite se koji vam je aspirant za gradonačelnika najvjerodostojniji!

Dario Hrebak

Stipe Šola

Ante Topalović

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO