NASLOVNANA SVA ZVONAPOLITIKA

Ili se dodatno osiromašiti, ili prestati plaćati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja

PRIOPĆENJE FORUMA MLADIH SDP-a BJELOVAR POVODOM NACIONALNE AKCIJE »CIJENE DOPUNSKOG LETE U NEBO«
Ili se dodatno osiromašiti, ili prestati plaćati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja

Ukoliko se odluče za neplaćanje, mogu se jedino nadati da se neće razboljeti, jer u suprotnome troškovi lijekova i liječenja bili bi nepodnošljivi. Vladajući navode kako se nadaju da će se njihove reforme prelomiti preko leđa političkih elita, međutim, postavlja se pitanje utječe li poskupljenje od 228 kuna godišnje više na ministarske i saborske plaće ili na najsiromašnije slojeve građana? – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

02.05.2016. PIŠE: Štefan Brajković FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 1028


BJELOVAR Forum mladih SDP Bjelovar u sklopu nacionalne akcije ''Cijene dopunskog lete u nebo'' u subotu prijepodne, 30.04. na bjelovarskom gradskom korzu prikupljao je potpise građana za peticiju protiv najavljenog poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja.Ministar zdravlja Dario Nakić je donio Odluku da se od 1. svibnja poveća cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna. Poskupljenje na godišnjoj razini stoga iznosi 228 kuna. Taj je iznos za građane koji jedva spajaju kraj s krajem, ali ipak zbog imovinskog cenzusa nisu oslobođeni plaćanja dopusnog osiguranja, dovoljan da ih osiromaši do razine gdje postaju socijalni slučajevi.Ovom Vladinom Odlukom građane se stavlja pred izbor – ili se dodatno osiromašiti, ili prestati plaćati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko se odluče za neplaćanje, mogu se jedino nadati da se neće razboljeti, jer u suprotnome troškovi lijekova i liječenja bili bi nepodnošljivi. Vladajući navode kako se nadaju da će se njihove reforme prelomiti preko leđa političkih elita, međutim, postavlja se pitanje utječe li poskupljenje od 228 kuna godišnje više na ministarske i saborske plaće ili na najsiromašnije slojeve građana?Poskupljenje je još jedna u nizu loših pokušaja reformi hrvatskog zdravstvenog sustava. U Hrvatskoj 1.6 milijuna građana koristi dopunsko zdravstveno osiguranje, a 970 000 polica plaća država socijalno najugroženijima, učenicima, studentima itd. Poskupljenjem cijena polica Vlada se nada namaknuti dodatnih 400 milijuna kuna godišnje, dok će s druge strane povećati svoje troškove koje je dužna platiti HZZO-u za 970 000 polica. Država je trenutno dužna HZZO-u preko 350 milijuna kuna te umjesto da svoj dug podmiri, želi problem prelomiti preko leđa građana, koji redovito izvršavaju svoje obaveze plaćanja dopunskog osiguranja. Stoga se Forum mladih SDP Bjelovar glasno protivi ministrovoj Odluci o poskupljenju. Idućih dva tjedna potpisi će se skupljati u cijeloj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u Bjelovaru nas možete pronaći na štandu na tržnici ili korzu.

Predsjednik GO FM SDP Bjelovar

Filip Kovač
Tagovi: sdp, forum mladih sdp bjelovar, filip kovač, cijene dopunskog lete u nebo, dopunsko zdravstveno osiguranje

Tetec & Dudek

S Bernardićem na čelu, SDP sigurno korača – nikamo

»Zatekao sam županiju u minusu, a sad ćemo postati predgrađe Zagreba«

Matić: Braniteljima nikad nije bilo bolje nego za vlade SDP-a

SDP Bjelovar izabrao novo vodstvo

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO